Где отдыхаем

Розмови на різні теми
Берса
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2195 разів
Подякували: 3439 разів

Повідомлення Берса »

Люлик писав:Наташа, в какой город едите?
Махмутлар

офигевшая
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 10003 рази
Подякували: 5885 разів

Повідомлення офигевшая »

Гурман

Банош (бануш). Рецепт приготування. Гуцульська кухня.

Банош, як і бринзу, на протязі століть готують виключно чоловіки, тому що вівчарство і все, що з ним пов'язане, - справа чоловіча. Гуцули говорять: те, що подають в ресторанах або барах, те, що готують в будинках на плиті, називати банушем гріх. Оскільки справжній бануш готують на вогні, щоб димом пропахнув і вогню набрався.

У кожного поважного господаря у дворі є місце для приготування бануша. Це блюдо - повсякденна гуцулська їжа і потрапляє на гуцулський стіл 2-3 рази на тиждень.

Говорять, що вершки або сметана для бануша повинні бути обов'язково триденні, зберігати їх потрібно у льосі, щоб не прокисли. У холодильнику тримати не можна - зіпсуються.
Помішувати потрібно тільки в одну сторону і лише дерев'яною ложкою. Залізна не дасть потрібного смаку.

Сметану (для справжнього гуцулського баноша це повинна бути сметана з овечого молока), або свіжо зібрані вершки трохи розвести водою, залити в чавунний казан і довести до кипіння.

Кукурудзяну муку (або дуже дрібну крупу) засипати тоненькою цівкою, помішуючи, в сметану і помішувати до загустіння (тістоподібної консистенції схожої на манну кашу). Зменшити вогонь на мінімум, і розтирати дерев'яною ложкою, поки на поверхні не виступлять крапельки масла. Готовий банош повинен відставати від стінок казана.

Окремо зварити заздалегідь замочені сушені гриби. Поки кукурудзяна мука вариться, на сковороді підсмажити копчене сало до утворення шкварок. Бринзу дрібно покришити. Коли каша достигла, викласти її на тарілку, зверху бринзу, потім шкварки, потім гриби. Змішувати у жодному випадку не можна!
Потрібно ложкою брати потроху зі всього. Їсти гарячим.

www.kolyba.org.ua

АБАЛДЕТЬ!!!!

Берса
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2195 разів
Подякували: 3439 разів

Повідомлення Берса »

Ольга24 писав:Никто не спорит, что в июле и августе в Крыму народу полно и жара, мы были май-начало июня. А у меня нет 18-16 тыс на Турцию (7 дней), что мне теперь в Крым не ездить?
Мы потратили 8 тыс. на двоих (на 14 дней (из них 3500 грн. жильё, в июле-августе дороже).
Да не понты это. И не на 7 дней еду. На дольше. Сестра сейчас вернулась из Греции. Была по горящей путевке ( в среду предложили, а в пятницу уже вылет) отдала за 5 дней 400 евро за двоих, 5 * все включено.

Когда то мне и вагончик на море был за счастье. Сейчас хочеться чего то получше. Говорю же, старею...

Катя7ak
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1275 разів
Подякували: 1787 разів

Повідомлення Катя7ak »

Agatha писав:Ми були в Татарові. Проживання шукала на карпати.інфо "У Нелі", по моєму так називалась садиба. Була в Яблуниці, це десь кілометрів 10 від Татарова. Ми катались в Буковелі на лижах, а жили в селах поряд. Татарів, правда, далекувато від Буковеля. Ми там тільки перший раз зупинялись, потім розібрались і жили в Яблуниці. Господарі запрошували влітку, казали водять в ліс на гриби, ягоди, рибалку. Яремче не сподобалось, з ненормальними цінами ринок гуцульських hand-made, купа кафе та ресторанів псевдогуцульської їжі. Ходили дивитись на водоспад Гук, це біля Яблуниці. Я, чесно кажучи, виступаю по лижах в основному. Ми їдемо буквально на пару днів, то моїх хлопців заставити злізти з лиж і сноубордів і поїхати щось дивитись, легше #rrul# Крім того зима не сприяє, а собливо дороги, довгим поїздкам. З того, що мене вразило: Драгобрат. Не знаю, чи там цікаво влітку (без лиж), але там ТАКА КРАСА!!! Не "нагружена" здобутками цивілізації природа, неймовірне повітря, і синє небо. Ми жили в готельчику, вони теж водять літом в гори. Правда, дорога на Драгобрат то окрема історія. Але це-серцевина Карпат. Згадала анекдот: "Поїхав житель мегаполіса в Карпати. Через 3 дня став задихатись і просити "Дайте мені вихлопну трубу". Прийшлось гуцулам покласти його біля старих "Жигулів"" От у мене теж так приблизно. Із страв мені сподобався бануш. Дома постійно тепер готую. Якби я їхала літом в Карпати, то нікуди крім лісу та гір не ходила. Тільки тиша, спів пташок, шум смерек і річки. І піші прогулянки. Ніяких досягнень цивілізації. А, ще були в Косові. Сподобалось. Там є музей писанки, ще є такий арт-базар ( він по днях, не пам"ятаю яких). Можна купити дуже гарні ручної роботи речі, вдвічі дешевше ніж в Яремче. Ну, це на любителя.
Только-что смотрела Косив- яка там краса!!!

Лапа
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7018 разів
Подякували: 4419 разів

Повідомлення Лапа »

Вот, а на мой вкус, банош - не моё это блюдо.#blush#
Мне у них что-то запеченноё в горшочках понравилось. С фасолью, грибами....#curtsey#

RYZYK
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 4434 рази
Подякували: 1221 раз

Повідомлення RYZYK »

офигевшая писав:Все, кто здесь разошелся и попортил нервы - бегом в Улыбнитесь на мою ссылку! Улыбка обеспечена!!!
http://www.laspi.com/sanat/57/price/1 - это ссылка на Пальмира-Палас (полные 4 звезды) с территории с ребенком можно и не выходить...и не видеть ничего , кроме прекрасного.
Я когда-то кидала фото , но и поссылке можно посмотреть.
В Крыму полно таких отелей, были бы деньги...можно вообще никуда не ходить, т.к. СПА, желчужные ванны с шампанским, тайские массажистки, бассейны и закрытые пляжи. Персонал не только тихий и вездесущий, но и вежливый и обходительный. Это для тех, кто любит комфорт и готов за него платить....
Друзья отдыхали в Пальмире года 4 назад, после этого подсчитали затраты, прослезились и на следующий год летом поехали на какой-то остров в Грецию(это им обошлось дешевле)

Agatha
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 571 раз
Подякували: 805 разів

Повідомлення Agatha »

Я так не заморочуюсь. Вариться на молоці, добавляється ДОМАШНЯ сметана, прямо в молоко, залежно хто як любить. Я на літр молока добавляю 3-4 ложки сметани. Вся фішка в крупі: вона має бути дуже дрібна, як на мамалигу. На готову кашу, вже в тарілці тру БАГАТО бринзи. Пробувала овечу бринзу, бе, аромат як від живої вівці. Грибів білих не маю, тому не добавляю. Але якби ще гриби... Правда, калорій багато.

офигевшая
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 10003 рази
Подякували: 5885 разів

Повідомлення офигевшая »

RYZYK писав:
офигевшая писав:Все, кто здесь разошелся и попортил нервы - бегом в Улыбнитесь на мою ссылку! Улыбка обеспечена!!!
http://www.laspi.com/sanat/57/price/1 - это ссылка на Пальмира-Палас (полные 4 звезды) с территории с ребенком можно и не выходить...и не видеть ничего , кроме прекрасного.
Я когда-то кидала фото , но и поссылке можно посмотреть.
В Крыму полно таких отелей, были бы деньги...можно вообще никуда не ходить, т.к. СПА, желчужные ванны с шампанским, тайские массажистки, бассейны и закрытые пляжи. Персонал не только тихий и вездесущий, но и вежливый и обходительный. Это для тех, кто любит комфорт и готов за него платить....
Друзья отдыхали в Пальмире года 4 назад, после этого подсчитали затраты, прослезились и на следующий год летом поехали на какой-то остров в Грецию(это им обошлось дешевле)
Так вот об чем и разговор. Либо все красиво и дорого, либо как-то по другому. Я к тому этот отель вспомнила, что писали - нет сервиса...есть , но дороговастенько. Подружка проехала всю Грецию, выдрала себе отель по душе, но дешевым его язык не повернется назвать.

RYZYK
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 4434 рази
Подякували: 1221 раз

Повідомлення RYZYK »

Из веселого о Крыме: жили мы в Парусе пару дней, вышли за ворота коньячку выпить. Заходим в кафешку, спрашиваем: "Какой коньячок посоветуете?"
Ответ убедил: "Берите ЖАН-ЖАК, бутылки из-под него еще не забирают обратно, а значит по второму разу не запускают пока"

Ольга24
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 270 разів
Подякували: 349 разів

Повідомлення Ольга24 »

офигевшая писав:http://news.mail.ru/inworld/ukraina/glo ... frommail=1
Это к разговору о Крыме и отдыхе. Пальмира Палас - совпадения случаны!
Июль-август в Крыму переполнен - это правда. А все остальное преувеличено, квартиру мы снимали 5 минут до пляжа, могу поделиться адресом ( http://more77.ru/ Иван Васильевич очень приятный мужчина, за проход на санаторный пляж платить не надо дадут карту).
Нужно предусмотреть все иначе отдых будет не в радость, почитать отзывы. Составить план, распечатать куда можно пойти с ребенком, где лучше питаться, главное интернет в руках и желание. Аферистов, воров в Крыму много и это нужно предусмотреть. Я отдохнула отлично !!!!

Відповісти

Повернутись до “Розмови про різне”