Номер и дата ГТД в налоговой накладной

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Н@фаня
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 29 разів
Подякували: 85 разів

Повідомлення Н@фаня »

Maru писав:исправила 4 пункт вот что получилось 4. Если товар приобретен у неплательщика НДС при дальнейшей реализации такого товара в налоговой накладной указывать ВМД №000000 від 00.00.12р. Просим Вас рассмотреть это предложение в кратчайшие сроки, т.к. на регистрацию налоговых накладных у нас есть всего 15 дней. С Уважением, читатели журнала Бухгалтер -911
Мы такими темпами должны будем у себя на рабочем столе держать перечень их 22-х пунктов - что в каком случае указывать. Запутаемся.
Должна быть единственная формулировка для всех случаев, когда № ГТД указать невозможно.

Maru
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 16 разів
Подякували: 27 разів

Повідомлення Maru »

Королева в пальто писав:
Maru писав:Девочки, я сбрасываю то, что получилось, я надеюсь никто не против, что я подписываюсь за всех нас? #blush#
Посмотрите стр. 19 темы , я там уже ваяла вопросник , который отнесла в налоговую , отправила дежурному по стране (он , правда , ответил , что они не в курсе , ждут разъяснений) и в Минфин по электронке . Сегодня отправлю в Минфин почтой от своего лично имени , чтобы ответ был скорее - в таком случае они должны ответить в течение 10 дней .

ага, я сейчас тогда тоже его распечатываю и от своего имени и от имени своего руководства отсылаю в Минфин #smile3#

Maru
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 16 разів
Подякували: 27 разів

Повідомлення Maru »

Н@фаня писав:
Maru писав:исправила 4 пункт вот что получилось 4. Если товар приобретен у неплательщика НДС при дальнейшей реализации такого товара в налоговой накладной указывать ВМД №000000 від 00.00.12р. Просим Вас рассмотреть это предложение в кратчайшие сроки, т.к. на регистрацию налоговых накладных у нас есть всего 15 дней. С Уважением, читатели журнала Бухгалтер -911
Мы такими темпами должны будем у себя на рабочем столе держать перечень их 22-х пунктов - что в каком случае указывать. Запутаемся.
Должна быть единственная формулировка для всех случаев, когда № ГТД указать невозможно.
ну может они хоть задумаются там над тем, что указывать ГТД это ПРОБЛЕМА, а то такое ощущение, что они живут вообще на другой планете...#g_mad#

Dfcbkbcf
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 773 рази
Подякували: 1426 разів

Повідомлення Dfcbkbcf »

lara777 писав:
Татка в тапках писав:Девочки.
Мои поставщики получили официальные разъяснения, что эта хрень откладывается на месяц.
Будут точные новости - напишу.
А они не могут вам от сканировать это разъяснения.
Вообще налоговая отвечает на вопросы в течении месяца. Неужели они уже получили?
И мне тоже если можно сканированную копию... И что откладывается на месяц? Внесение номера ГТД??? или рекомендации по данному вопросу?

Fiona
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення Fiona »

Добрый день всем! Есть еще одна специфическая операция по импорту.
С 01.06.2012 ввоз товаров стоимостью до 300 евро не подлежит таможенному оформлению с ГТД. поэтому может стоит дописать "в случае импорта товаров до 300 евро указывать условный номер ГТД например 300000 від и дата прохождения таможенного контроля" Хотя я согласна что это превратится в подобие ПН08 и т.п.

motik
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 62 рази
Подякували: 86 разів

Повідомлення motik »

Marcys писав:Утром общалась с партнерами из России, так вот у них всегда в налоговую выписывался номер ГТД, страна происхождения. Только у них есть разъяснения как это все заполнять. По предоплате к примеру,не заполняют номер ГТД, что и логично. Блин, неужели наши деятели не могут уже содрать у россиян разъяснения???
Корона с головы упадет: мы же самостійні,сами с усами. Если бы они думали о нас. об Украине в целом, давно бы переняли положительный опыт по всем направлениям в экономике и т.д. А так они исходят из собственных потребностей. Логика здесь не гуляет.

Один из Вас
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення Один из Вас »

Добрий день усім.
Я новенька, не бухгалтер, але якраз займаюся випискою первинних документів ( у мене іпортований товар)
Зовнішньо ці зміні вже багато обговорювались, а як вести облік таких товарів в програмі-це можливо?, практично?. Ось один из коментарів з форуму:
"3. Яким методом оцінки вибуття запасів повинні користуватися підприємства для забезпечення виконання нової норми п.201.1 ПКУ?
Тут хотілося б зупинитися окремо. Щодо методів оцінки вибуття запасів в ПКУ існує п. 140.4:

«Платник податку проводить оцінку вибуття запасів за методами, встановленими відповідним положенням (стандартом) бухгалтерського обліку.
Для всіх одиниць запасів, що мають однакове призначення та однакові умови використання, застосовується лише один із дозволених методів оцінки їх вибуття».

Тобто, підприємство при визначенні методу оцінки вибуття запасів має користуватися П(С)БО-9, а також Наказом Мінфіну від 10.01.2007р. № 2 «Про затвердження методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку запасів».
В п. 16 П(С)БО-9 наведені наступні методи оцінки запасів:

«При відпуску запасів у виробництво, з виробництва, продаж та іншому вибутті оцінка їх здійснюється за одним з таких методів:
– ідентифікованої собівартості відповідної одиниці запасів;
– середньозваженої собівартості;
– собівартості перших за часом надходження запасів (ФІФО);
– нормативних затрат;
– ціни продажу.
Для всіх одиниць бухгалтерського обліку запасів, що мають однакове призначення та однакові умови використання, застосовується тільки один із наведених методів.»

Очевидно, що ані метод середньозваженої вартості, ані метод ФІФО, ані методи оцінки запасів за нормативними затратами чи за ціною продажу не дають можливості однозначно визначити номер та дату ВМД, за якою цей товар був оформлений на митниці.
Що стосується методу ідентифікованої вартості відповідної одиниці запасів, який на перший погляд мав би стати єдиним для виконання вимог нової редакції п. 201.1 ПКУ, то при уважному розгляді цього варіанту маємо п. 17 П(С)БО-9:
«Запаси, які відпускаються, та послуги, що виконуються для спеціальних замовлень і проектів, а також запаси, які не замінюють одне одного, оцінюються за ідентифікованою собівартістю.»

А також п. 2.17 Методичних рекомендацій з бух обліку запасів:

«Оцінка відпущених запасів за ідентифікованою собівартістю може застосовуватися підприємством у випадку, якщо запаси не замінюють один одного або відпускаються для виконання спеціальних замовлень і проектів, або їх первісна вартість визначена з ідентифікованої вартості (автомобілі, дорогоцінні метали, дорогоцінне каміння тощо).»

Таким чином, застосування методу ідентифікованої вартості відповідної одиниці запасів для товарів, що постійно імпортуються або постачаються, не відповідає вимогам П(С)БО та Методичних рекомендацій з бухобліку запасів.
Також слід зазначити, що навіть якщо підприємство наважиться обрати такий метод оцінки запасів задля можливості визначати в податковій накладній номер та дату ВДМ для реалізованих товарів, то воно повинно внести зміни до своєї облікової політики. Але зміна облікової політики можлива лише у випадках, передбачених національними стандартами бухгалтерського обліку. Адже одним з основних принципів бухгалтерського обліку, згідно з Законом України від 16.07.1999р. № 996-ХІV «Про бухгалтерській облік та фінансову звітність в Україні», є послідовність, тобто постійне (із року в рік) застосування підприємством обраної облікової політики. Отже, зміна методу оцінки запасів посеред звітного року суперечить вимогам чинного законодавства.
Тим більше, що зміна облікової політики можлива лише у випадках, передбачених національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку, і повинна бути обгрунтована та розкрита у фінансовій звітності.
Випадки, коли зміна облікової политики є можливою, наведені в п.9 П(С)БО-6:

«Облікова політика може змінюватися тільки, якщо змінюються статутні вимоги, вимоги органу, який затверджує положення (стандарти) бухгалтерського обліку, або, якщо зміни забезпечать достовірне відображення подій або операцій у фінансовій звітності підприємства.» Цей перелік є вичерпним.
?

Бюгюльмэ
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2170 разів
Подякували: 4361 раз

Повідомлення Бюгюльмэ »

Королева в пальто писав:
Maru писав:Девочки, я сбрасываю то, что получилось, я надеюсь никто не против, что я подписываюсь за всех нас? #blush#
Посмотрите стр. 19 темы , я там уже ваяла вопросник , который отнесла в налоговую , отправила дежурному по стране (он , правда , ответил , что они не в курсе , ждут разъяснений) и в Минфин по электронке . Сегодня отправлю в Минфин почтой от своего лично имени , чтобы ответ был скорее - в таком случае они должны ответить в течение 10 дней .
Так чем больше и разнообразнее будут запросы тем больше надежды, что на них хотя бы внимание обратят, а не скажут, что это происки оппозиции, дабы очернить замечательные начинания правительства по выводу из тени недобросовестного налогоплательщика.

Лапа
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7018 разів
Подякували: 4419 разів

Повідомлення Лапа »

А ответа нет!!!

Джудди
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 6 разів

Повідомлення Джудди »

Девочки (и мальчики), так подскажите, как сейчас выписывать НН. Меня заказчики уже утомили с этими НН, да и время поджимает. Если пока официальных разъяснений нет и форма НН не утверждена, если зарегистрировать по "старой" форме, ошибки же не будет? Да и программа у налоговиков стоит та же, что и у нас (без обновлений), думаю нн втянется. Просто другой пока альтернативы не вижу.

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”