Але ж є ситуації, де такий підхід буде не логічним.
Наприклад, за попередні 12 місяців 100 % соя, зараз вирощуємо і зернові, і сою.
Закупляємо добриво аміачну селітру, яке буде використовуватись і на зернових, і на сої.
І що в такому випадку робити? Розподіляти 100 % на сою? Мені це навіть вигідно, бо буде реалізація сої, потрібно перекрити ПЗ по сої.
Але є сумніви, бо при перевірці можуть сказати, а ви ж знаєте скільки добрива використали на пшеницю і на сою.
Наприклад, в квітні закупівля селітри, одна партія на всю площу і на сою, і на пшеницю. І в квітні ж ми використали частину селітри на пшеницю, а частина добрива залишилась в складі для застосування в травні на сої. Складаємо декларацію за квітень. Як розподілити ПК правильно? По пропорції увесь ПК на сою (і мені це вигідно)? Чи по факту?
Спецрежим НДС с/х
-
- Профи
- Дякував (ла): 27 разів
- Подякували: 1 раз
як заповнювати платіжку по ПДВ...ПІДСКАЖІТЬfgrubin писав:Скажіть, я правильно розумію, що на електронний рахунок 3751 ми, спецрежимники, не можемо прямо перераховувати кошти для сплати податкового зобов'язання в бюджет, а маємо перераховувати їх лише через свої додаткові електронні рахунки 3753, 3754 звідки вони на слідуючий робочий день потраплять на 3751 в відповідних пропорціях?
по пропорції (додаток 9) ,або за фактичними витратами : якщо в травні ви плануете все використати на сою -то і кредит (в декларації за квітень) треба відносити на союfgrubin писав:Але ж є ситуації, де такий підхід буде не логічним.
Закупляємо добриво аміачну селітру, яке буде використовуватись і на зернових, і на сої.
І що в такому випадку робити? Розподіляти 100 % на сою? Мені це навіть вигідно, бо буде реалізація сої, потрібно перекрити ПЗ по сої.
Але є сумніви, бо при перевірці можуть сказати, а ви ж знаєте скільки добрива використали на пшеницю і на сою.
Наприклад, в квітні закупівля селітри, одна партія на всю площу і на сою, і на пшеницю. І в квітні ж ми використали частину селітри на пшеницю, а частина добрива залишилась в складі для застосування в травні на сої. Складаємо декларацію за квітень. Як розподілити ПК правильно? По пропорції увесь ПК на сою (і мені це вигідно)? Чи по факту?
Хоча,як варіант -можна не включати вартість цих добрив в ПК за квітень взагалі

-
- Высший разум
- Дякував (ла): 219 разів
- Подякували: 323 рази
Цей варіант найкращий. Буде Акт про використання мінеральних, органічних і бактеріальних добрив та засобів хімічного захисту рослин (Сільгоспоблік, форма N ВЗСГ-3) і всі будуть задоволені. Навіть можна буде з перевіряючими дьорнути чарочку кави. Звісно, якщо у квітні немає великого ПЗ з ПДВ.UFO писав: Хоча,як варіант -можна не включати вартість цих добрив в ПК за квітень взагаліа вже в травні віднести його згідно фактичних затрат. (у нас же є цілий рік на це).
-
- Оракул
- Дякував (ла): 28 разів
- Подякували: 182 рази
одержувач: (назва і ЄДРПОУ власного підприємства ) МФО 899998 рахунок 3753... або 3754... Банк одержувача :Казначейство України Призначення платежу:luch07 писав:як заповнювати платіжку по ПДВ...ПІДСКАЖІТЬfgrubin писав:Скажіть, я правильно розумію, що на електронний рахунок 3751 ми, спецрежимники, не можемо прямо перераховувати кошти для сплати податкового зобов'язання в бюджет, а маємо перераховувати їх лише через свої додаткові електронні рахунки 3753, 3754 звідки вони на слідуючий робочий день потраплять на 3751 в відповідних пропорціях?
*;101 Поповнення ПДВ рахунку (Назва власного підприємства і код ЄДРПОУ) Цими рахунками ви поповнюєте електронні рахунки для реєстрації ПДВ. Якщо перераховані кошти на рах 3753... вони розщеплюються 50% повертають вам на рах 2604... і решта 50 % на рах 3752 котрий призначений щоб податкова забирала кошти згідно Скороченої декларації(0121) по рядку18.1 Аналогічно по рах 3754... - 15% на рах 2604.. і 85%- на рах 3752... Рахунок 3751...призначений для оборотів по Загальній деклараціїї.Перед відправкою звітності коли в Декларації заповнений рядок 18.10перевірте залишки коштів на казначейських рахунках за допомогою Запиту.Якщо грошей вистарчає то спокійно здавайте декларацію
-
- Оракул
- Дякував (ла): 28 разів
- Подякували: 182 рази
( Для реєстрації ПДВ-помилка Правильно -для реєстрації податковаї накладноїпавло56 писав:одержувач: (назва і ЄДРПОУ власного підприємства ) МФО 899998 рахунок 3753... або 3754... Банк одержувача :Казначейство України Призначення платежу:luch07 писав:як заповнювати платіжку по ПДВ...ПІДСКАЖІТЬfgrubin писав:Скажіть, я правильно розумію, що на електронний рахунок 3751 ми, спецрежимники, не можемо прямо перераховувати кошти для сплати податкового зобов'язання в бюджет, а маємо перераховувати їх лише через свої додаткові електронні рахунки 3753, 3754 звідки вони на слідуючий робочий день потраплять на 3751 в відповідних пропорціях?
*;101 Поповнення ПДВ рахунку (Назва власного підприємства і код ЄДРПОУ) Цими рахунками ви поповнюєте електронні рахунки для реєстрації ПДВ. Якщо перераховані кошти на рах 3753... вони розщеплюються 50% повертають вам на рах 2604... і решта 50 % на рах 3752 котрий призначений щоб податкова забирала кошти згідно Скороченої декларації(0121) по рядку18.1 Аналогічно по рах 3754... - 15% на рах 2604.. і 85%- на рах 3752... Рахунок 3751...призначений для оборотів по Загальній деклараціїї.Перед відправкою звітності коли в Декларації заповнений рядок 18.10перевірте залишки коштів на казначейських рахунках за допомогою Запиту.Якщо грошей вистарчає то спокійно здавайте декларацію
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 27 разів
- Подякували: 140 разів
по пропорції (додаток 9) ,або за фактичними витратами : якщо в травні ви плануете все використати на сою -то і кредит (в декларації за квітень) треба відносити на сою[/quote]fgrubin писав:Але ж є ситуації, де такий підхід буде не логічним.
UFO писав:Хоча,як варіант -можна не включати вартість цих добрив в ПК за квітень взагаліа вже в травні віднести його згідно фактичних затрат. (у нас же є цілий рік на це).
В мене потреба всю суму ПК за добрива віднести на вид діяльності інші, тобто на сою, бо в травні буде реалязація сої і відповідно буде ПЗ, які потрібно перекрити.voko писав:Цей варіант найкращий. Буде Акт про використання мінеральних, органічних і бактеріальних добрив та засобів хімічного захисту рослин (Сільгоспоблік, форма N ВЗСГ-3) і всі будуть задоволені. Навіть можна буде з перевіряючими дьорнути чарочку кави. Звісно, якщо у квітні немає великого ПЗ з ПДВ.
Отже, чи правильно буде розподілити ПК за добриво (ам. селітра) згідно питомої ваги, яка у мене за попередні 12 місяців - 100 % соя?
Придбання селітри - квітень, використання, як на пшениці, так і на сої буде по актам у травні. Як варіант, використання на пшениці в квітні, але мені ніхто не завадить оформити акт у травні.
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 219 разів
- Подякували: 323 рази
Теж заковика: за ДФС начебто треба розподіляти лише згідно питомої ваги. А логіка підказує, що пшеницю теж треба врахувати. Якщо у квітні скористатись питомою вагою за попередні 12 місяців, то у травні, вже на підставі актів доведеться робити коригування ПК, нмсд.fgrubin писав: В мене потреба всю суму ПК за добрива віднести на вид діяльності інші, тобто на сою, бо в травні буде реалязація сої і відповідно буде ПЗ, які потрібно перекрити.
Отже, чи правильно буде розподілити ПК за добриво (ам. селітра) згідно питомої ваги, яка у мене за попередні 12 місяців - 100 % соя?
Придбання селітри - квітень, використання, як на пшениці, так і на сої буде по актам у травні. Як варіант, використання на пшениці в квітні, але мені ніхто не завадить оформити акт у травні.
-
- Просвещенный
- Дякував (ла): 103 рази
- Подякували: 1 раз
Доброго дня! Допоможіть розібратися!!! Мені потрібно списати ОЗ сівалку, без залишкової вартості, причина поломка, не підлягає ремонту. Питання,чи підлягає ця операція обкладанням ПДВ та чи потрібно в декларації з ПДВ це десь відображати?Дякую!