Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
fgrubin
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення fgrubin »

Але ж є ситуації, де такий підхід буде не логічним.
Наприклад, за попередні 12 місяців 100 % соя, зараз вирощуємо і зернові, і сою.
Закупляємо добриво аміачну селітру, яке буде використовуватись і на зернових, і на сої.
І що в такому випадку робити? Розподіляти 100 % на сою? Мені це навіть вигідно, бо буде реалізація сої, потрібно перекрити ПЗ по сої.
Але є сумніви, бо при перевірці можуть сказати, а ви ж знаєте скільки добрива використали на пшеницю і на сою.
Наприклад, в квітні закупівля селітри, одна партія на всю площу і на сою, і на пшеницю. І в квітні ж ми використали частину селітри на пшеницю, а частина добрива залишилась в складі для застосування в травні на сої. Складаємо декларацію за квітень. Як розподілити ПК правильно? По пропорції увесь ПК на сою (і мені це вигідно)? Чи по факту?

luch07
ПрофиПрофи
Подякували: 1 раз

Повідомлення luch07 »

fgrubin писав:Скажіть, я правильно розумію, що на електронний рахунок 3751 ми, спецрежимники, не можемо прямо перераховувати кошти для сплати податкового зобов'язання в бюджет, а маємо перераховувати їх лише через свої додаткові електронні рахунки 3753, 3754 звідки вони на слідуючий робочий день потраплять на 3751 в відповідних пропорціях?
як заповнювати платіжку по ПДВ...ПІДСКАЖІТЬ

UFO
УченикУченик
Дякував (ла): 6 разів
Подякували: 3 рази

Повідомлення UFO »

fgrubin писав:Але ж є ситуації, де такий підхід буде не логічним.
Закупляємо добриво аміачну селітру, яке буде використовуватись і на зернових, і на сої.
І що в такому випадку робити? Розподіляти 100 % на сою? Мені це навіть вигідно, бо буде реалізація сої, потрібно перекрити ПЗ по сої.
Але є сумніви, бо при перевірці можуть сказати, а ви ж знаєте скільки добрива використали на пшеницю і на сою.
Наприклад, в квітні закупівля селітри, одна партія на всю площу і на сою, і на пшеницю. І в квітні ж ми використали частину селітри на пшеницю, а частина добрива залишилась в складі для застосування в травні на сої. Складаємо декларацію за квітень. Як розподілити ПК правильно? По пропорції увесь ПК на сою (і мені це вигідно)? Чи по факту?
по пропорції (додаток 9) ,або за фактичними витратами : якщо в травні ви плануете все використати на сою -то і кредит (в декларації за квітень) треба відносити на сою

Хоча,як варіант -можна не включати вартість цих добрив в ПК за квітень взагалі :) а вже в травні віднести його згідно фактичних затрат. (у нас же є цілий рік на це).

voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

luch07 писав: як заповнювати платіжку по ПДВ...ПІДСКАЖІТЬ
*;101;ваш код ЄДРПОУ;ПДВ за 03.2016 р. назва вашого підприємства;;;

voko
Высший разум
Высший разум

Повідомлення voko »

UFO писав: Хоча,як варіант -можна не включати вартість цих добрив в ПК за квітень взагалі :) а вже в травні віднести його згідно фактичних затрат. (у нас же є цілий рік на це).
Цей варіант найкращий. Буде Акт про використання мінеральних, органічних і бактеріальних добрив та засобів хімічного захисту рослин (Сільгоспоблік, форма N ВЗСГ-3) і всі будуть задоволені. Навіть можна буде з перевіряючими дьорнути чарочку кави. Звісно, якщо у квітні немає великого ПЗ з ПДВ.

павло56
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 28 разів
Подякували: 182 рази

Повідомлення павло56 »

luch07 писав:
fgrubin писав:Скажіть, я правильно розумію, що на електронний рахунок 3751 ми, спецрежимники, не можемо прямо перераховувати кошти для сплати податкового зобов'язання в бюджет, а маємо перераховувати їх лише через свої додаткові електронні рахунки 3753, 3754 звідки вони на слідуючий робочий день потраплять на 3751 в відповідних пропорціях?
одержувач: (назва і ЄДРПОУ власного підприємства ) МФО 899998 рахунок 3753... або 3754... Банк одержувача :Казначейство України Призначення платежу:
*;101 Поповнення ПДВ рахунку (Назва власного підприємства і код ЄДРПОУ) Цими рахунками ви поповнюєте електронні рахунки для реєстрації ПДВ. Якщо перераховані кошти на рах 3753... вони розщеплюються 50% повертають вам на рах 2604... і решта 50 % на рах 3752 котрий призначений щоб податкова забирала кошти згідно Скороченої декларації(0121) по рядку18.1 Аналогічно по рах 3754... - 15% на рах 2604.. і 85%- на рах 3752... Рахунок 3751...призначений для оборотів по Загальній деклараціїї.Перед відправкою звітності коли в Декларації заповнений рядок 18.10перевірте залишки коштів на казначейських рахунках за допомогою Запиту.Якщо грошей вистарчає то спокійно здавайте декларацію

павло56
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 28 разів
Подякували: 182 рази

Повідомлення павло56 »

павло56 писав:
luch07 писав:
одержувач: (назва і ЄДРПОУ власного підприємства ) МФО 899998 рахунок 3753... або 3754... Банк одержувача :Казначейство України Призначення платежу:
*;101 Поповнення ПДВ рахунку (Назва власного підприємства і код ЄДРПОУ) Цими рахунками ви поповнюєте електронні рахунки для реєстрації ПДВ. Якщо перераховані кошти на рах 3753... вони розщеплюються 50% повертають вам на рах 2604... і решта 50 % на рах 3752 котрий призначений щоб податкова забирала кошти згідно Скороченої декларації(0121) по рядку18.1 Аналогічно по рах 3754... - 15% на рах 2604.. і 85%- на рах 3752... Рахунок 3751...призначений для оборотів по Загальній деклараціїї.Перед відправкою звітності коли в Декларації заповнений рядок 18.10перевірте залишки коштів на казначейських рахунках за допомогою Запиту.Якщо грошей вистарчає то спокійно здавайте декларацію
( Для реєстрації ПДВ-помилка Правильно -для реєстрації податковаї накладної

fgrubin
Высший разум
Высший разум
Подякували: 140 разів

Повідомлення fgrubin »

fgrubin писав:Але ж є ситуації, де такий підхід буде не логічним.
по пропорції (додаток 9) ,або за фактичними витратами : якщо в травні ви плануете все використати на сою -то і кредит (в декларації за квітень) треба відносити на сою[/quote]
UFO писав:Хоча,як варіант -можна не включати вартість цих добрив в ПК за квітень взагалі :) а вже в травні віднести його згідно фактичних затрат. (у нас же є цілий рік на це).
voko писав:Цей варіант найкращий. Буде Акт про використання мінеральних, органічних і бактеріальних добрив та засобів хімічного захисту рослин (Сільгоспоблік, форма N ВЗСГ-3) і всі будуть задоволені. Навіть можна буде з перевіряючими дьорнути чарочку кави. Звісно, якщо у квітні немає великого ПЗ з ПДВ.
В мене потреба всю суму ПК за добрива віднести на вид діяльності інші, тобто на сою, бо в травні буде реалязація сої і відповідно буде ПЗ, які потрібно перекрити.
Отже, чи правильно буде розподілити ПК за добриво (ам. селітра) згідно питомої ваги, яка у мене за попередні 12 місяців - 100 % соя?
Придбання селітри - квітень, використання, як на пшениці, так і на сої буде по актам у травні. Як варіант, використання на пшениці в квітні, але мені ніхто не завадить оформити акт у травні.

voko
Высший разум
Высший разум

Повідомлення voko »

fgrubin писав: В мене потреба всю суму ПК за добрива віднести на вид діяльності інші, тобто на сою, бо в травні буде реалязація сої і відповідно буде ПЗ, які потрібно перекрити.
Отже, чи правильно буде розподілити ПК за добриво (ам. селітра) згідно питомої ваги, яка у мене за попередні 12 місяців - 100 % соя?
Придбання селітри - квітень, використання, як на пшениці, так і на сої буде по актам у травні. Як варіант, використання на пшениці в квітні, але мені ніхто не завадить оформити акт у травні.
Теж заковика: за ДФС начебто треба розподіляти лише згідно питомої ваги. А логіка підказує, що пшеницю теж треба врахувати. Якщо у квітні скористатись питомою вагою за попередні 12 місяців, то у травні, вже на підставі актів доведеться робити коригування ПК, нмсд.

one--**
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 103 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення one--** »

Доброго дня! Допоможіть розібратися!!! Мені потрібно списати ОЗ сівалку, без залишкової вартості, причина поломка, не підлягає ремонту. Питання,чи підлягає ця операція обкладанням ПДВ та чи потрібно в декларації з ПДВ це десь відображати?Дякую!

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”