Спецрежим НДС с/х

Розділ V ПКУ
voko
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 219 разів
Подякували: 323 рази

Повідомлення voko »

one--** писав:Доброго дня! Допоможіть розібратися!!! Мені потрібно списати ОЗ сівалку, без залишкової вартості, причина поломка, не підлягає ремонту. Питання,чи підлягає ця операція обкладанням ПДВ та чи потрібно в декларації з ПДВ це десь відображати?Дякую!
Як визначається база обкладення ПДВ у разі ліквідації основних засобів

...при списанні запасів та готової продукції (для товарів, необоротних активів, придбаних до 1 липня 2015 року, – у разі, якщо під час такого придбання суми податку були включені до складу податкового кредиту) в зв'язку з тим, що вони не можуть бути використані в межах господарської діяльності платника ПДВ, платник податку не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду, в якому відбувається їх списання, повинен здійснити нарахування податкових зобов'язань з ПДВ за основною ставкою, скласти зведену податкову накладну та зареєструвати її в ЄРПН в терміни, встановлені Кодексом для такої реєстрації.

База оподаткування при списанні таких товарно-матеріальних цінностей визначається виходячи з вартості їх придбання.

luch07
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення luch07 »

luch07 писав:
fgrubin писав:Скажіть, я правильно розумію, що на електронний рахунок 3751 ми, спецрежимники, не можемо прямо перераховувати кошти для сплати податкового зобов'язання в бюджет, а маємо перераховувати їх лише через свої додаткові електронні рахунки 3753, 3754 звідки вони на слідуючий робочий день потраплять на 3751 в відповідних пропорціях?
як заповнювати платіжку по ПДВ...ПІДСКАЖІТЬ
відправила кошти на 3753....уже на спецрахунок вернули 50%.Дякую!!!!

one--**
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 103 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення one--** »

Чи правильно я зрозуміла, якщо ця сівалка булп куплена за 20 тис грн, прослужила 10 років, поломалась, тепер щоб її списати, я маю на ці 20 тис нарахувати ПЗ???

Ksena_K
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 73 рази
Подякували: 43 рази

Повідомлення Ksena_K »

one--** писав:Чи правильно я зрозуміла, якщо ця сівалка булп куплена за 20 тис грн, прослужила 10 років, поломалась, тепер щоб її списати, я маю на ці 20 тис нарахувати ПЗ???
Міжрегіональне ГУ ДФС - Центральний офіс з ОВП у листі від 12.03.2016 р. №5320/10/28-10-06-11 роз'яснило: якщо основні виробничі або невиробничі засоби ліквідуються за самостійним рішенням платника податку, така ліквідація для цілей оподаткування розглядається як постачання за звичайними цінами, але не нижче балансової вартості на момент ліквідації.
Проте це не поширюється на випадки, коли:
основні виробничі або невиробничі засоби ліквідуються у зв’язку з їх знищенням або зруйнуванням внаслідок дії обставин непереборної сили,
в інших випадках, коли така ліквідація здійснюється без згоди платника податку, у тому числі в разі викрадення основних виробничих або невиробничих засобів, що підтверджується відповідно до законодавства або коли платник податку подає контролюючому органу відповідний документ про знищення, розібрання або перетворення основних виробничих або невиробничих засобів у інший спосіб, внаслідок чого вони не можуть використовуватися за первісним призначенням.
Для визначення непридатності основних засобів до використання, можливості їх використання іншими підприємствами, неефективності або недоцільності їх поліпшення та оформлення первинних документів керівником підприємства створюється постійно діюча комісія. Така комісія:
здійснює безпосередній огляд об’єкта, що підлягає списанню;
установлює причини невідповідності критеріям активу;
визначає осіб, з вини яких сталося передчасне вибуття основних засобів з експлуатації, вносить пропозиції щодо їх відповідальності;
визначає можливість продажу (передачі) об’єкта іншим підприємствам або використання окремих вузлів, деталей, матеріалів, що можуть бути отримані при демонтажі, розбиранні (ліквідації) основних засобів, установлює їх кількість і вартість;
складає і підписує акти на списання основних засобів.
Складені комісією акти на списання основних засобів відображаються в бухобліку після їх затвердження (погодження) посадовою особою (керівним органом), уповноваженою згідно законодавства (статуту підприємства) приймати рішення щодо розпорядження (відчуження, ліквідації) об’єктів основних засобів.
Окрім того, платник податку, який за самостійним рішенням ліквідує основні виробничі або невиробничі засоби, повинен нарахувати податкові зобов’язання за такими необоротними активами виходячи з їх ринкової ціни, визначеної на момент такої ліквідації за правилами, визначеними пп. 14.1.219 ПКУ, але не нижче їх балансової вартості.

Якщо при ліквідації основних фондів обов’язковим є проведення оцінки, податкові зобов’язання нараховуються з вартості об’єкта оцінки, але не нижче їх балансової вартості.

Татьяна Т.
Гений
Гений
Дякував (ла): 218 разів
Подякували: 139 разів

Повідомлення Татьяна Т. »

one--** писав:Чи правильно я зрозуміла, якщо ця сівалка булп куплена за 20 тис грн, прослужила 10 років, поломалась, тепер щоб її списати, я маю на ці 20 тис нарахувати ПЗ???
Я, когда списываю старые основные средства с нулевой остаточной стоимостью, начисляю НДС так: примерный вес объекта умножаю на стоимость металлолома, Это и выходит обычная цена. В распоряжении руководителя на списание так и пишем, что в связи с невозможностью использования или продажи списать как металлолома по цене.....за 1 кг.

ДианаДиана
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 16 разів
Подякували: 2 рази

Повідомлення ДианаДиана »

Доброго дня, всем!
Такая ситуация:
в феврале 2015 года - был куплен легковой автомобиль для директора "представительского класса"( НК отразила в общей деке по НДС)
апрель 2016 года - звонок из налоговой , что надо делать уточненку - распределять НК между спец и общей декой по НДС согласно дод.9 февраля 2015 года
( в моем случае 95% с/х и 5% общая)
аргументация налоговой - п.209.15.1 НКУ
угроза налоговой - если не уточнитесь , то будем подавать на КМУ на внеплановую проверку ( оборот больше 20 млн.грн)
Коллеги, просьба высказаться по этому поводу.
также было сказано по телефону инспектором, что есть еще "счастливчики" в нашем районе (житомирская область, коростишевский раон)

ДианаДиана
ЗнатокЗнаток

если балансовая ноль , то просто акт списания, НДС не начисляю

voko
Высший разум
Высший разум

Повідомлення voko »

ДианаДиана писав:Доброго дня, всем!
Такая ситуация:
в феврале 2015 года - был куплен легковой автомобиль для директора "представительского класса"( НК отразила в общей деке по НДС)
апрель 2016 года - звонок из налоговой , что надо делать уточненку - распределять НК между спец и общей декой по НДС согласно дод.9 февраля 2015 года
( в моем случае 95% с/х и 5% общая)
аргументация налоговой - п.209.15.1 НКУ
угроза налоговой - если не уточнитесь , то будем подавать на КМУ на внеплановую проверку ( оборот больше 20 млн.грн)
Коллеги, просьба высказаться по этому поводу.
также было сказано по телефону инспектором, что есть еще "счастливчики" в нашем районе (житомирская область, коростишевский раон)
Можна почати з того, що у загальній декларації додатка 9 нема. І додатка 10 теж нема - хай тут буде докупи.

А взагалі-то складається враження, що у вашій податковій п’ють каву не того розливу. Хіба може там вважають, що до легкового автомобіля ви чіпляєте борони і сівалки і гарцюєте по ріллі, а не возите ним п’яті точки автобанами - тоді да, вони мають рацію.

Ігноруйте їхню заздрість. І погрози.

ДианаДиана
ЗнатокЗнаток

аргументируют, что легковой автомобиль используется в хоз.деятельности.

voko
Высший разум
Высший разум

Повідомлення voko »

ДианаДиана писав:аргументируют, что легковой автомобиль используется в хоз.деятельности.
Ну й що? У мене шість видів господарської діяльності, з них лише два потрапили у спецрежим ПДВ. Може вам у битві з ДФС допоможе цей лист їхнього керівництва: http://sfs.gov.ua/baneryi/podatkovi-kon ... 67409.html

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”