Статистична вартість товару в ГТД

ирина07
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 59 разів
Подякували: 3 рази

Повідомлення ирина07 »

Вісім доброго дня!
Підкажіть, коли отримуємо товар на митниці заповнюємо ГТД, графу №46 "Статистична вартість" визначає сама митниця, чи використовуємо ми цю цифру в обліку. Наскільки я знаю, продати товар нижче зазначеної графи не можна. Розясніть будь ласка.

Стрекоза
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 62 рази
Подякували: 56 разів

Повідомлення Стрекоза »

ирина07 писав:Вісім доброго дня!
Підкажіть, коли отримуємо товар на митниці заповнюємо ГТД, графу №46 "Статистична вартість" визначає сама митниця, чи використовуємо ми цю цифру в обліку. Наскільки я знаю, продати товар нижче зазначеної графи не можна. Розясніть будь ласка.
У графі 46 зазначається у валюті України поділене на 1000 й округлене до п'яти знаків у дробовій частині:
- значення митної вартості товару, наведене в графі 45 МД, якщо графа 45 МД заповнюється;
- значення фактурної вартості товару, наведене в графі 42 МД, перераховане у валюту України за курсом, указаним у графі 23 МД, в інших випадках.
Ця графа чисто статистична, для ведення статистики, ви дивитесь графи 12, 22, 45, ну і 47
гр.12 - це ваша загальна митна вартість (сума граф 45)
гр.22 - вартість згідно комерційного інвойсу (рахунку фактури)
гр.45 - митна вартість по кожному товару (якщо їх декілька). а якщо товар один, то 45=12
гр.47 - нарахування митних платежів (020-мито, 028-ПДВ - це загальні, а є ще й інші)

ирина07
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 59 разів
Подякували: 3 рази

Повідомлення ирина07 »

Дякую, за детальне пояснення, але питання все рівно виникає, звідкіля береться сума графи 12.
Як я розумію, цю цифру встановлює митниця, середня вартість товару, який завозиться на територію України?

Стрекоза
Просвещенный
Просвещенный

Повідомлення Стрекоза »

ирина07 писав:Дякую, за детальне пояснення, але питання все рівно виникає, звідкіля береться сума графи 12.
Як я розумію, цю цифру встановлює митниця, середня вартість товару, який завозиться на територію України?
Ні це митна вартість ВАШОГО товару, на яку нараховуються податки (база оподаткування)

В залежності від того які у вас умови поставки по контракту (інкотермс), ця графа може = графі 22, в перерахунку по курсу НБУ (гр.23).
Поясню прикладно. Припустимо у вас декларація на один товар (без додаткових листків МД-3), тобто гр.12=гр.45, згідно контракту ви купуєте товар на умовах:
1) EXW Варшава, Польща, тоді гр.12 =гр.45 = гр.22 фактурна вартість (контрактна) + витрати на перевезення вантажу (до кордону україни) + ПРР (погрузочно-розгрузочні витрати) + страхування вантажу.
2) FCA Варшава, Польща, тоді гр.12 = гр. 45 = гр.22 фактурна вартість (контрактна) + витрати на перевезення вантажу (до кордону україни)
3) СІР Київ, Україна, тоді гр.12 = гр.45 = гр.22 фактурна вартість (контрактна), так як згідно цих умов в вашу фактурну вартісь вже транспортні витрати додані
4) ......
А якщо у вас МД на декілька товарів, тоді гр.12 = сумі всіх гр.45

А ще може при митному оформленні митниця скоригувати вартість товару (це видно з гр.43 - якщо 1 - то митна вартість не коригована, якщо 2-6 - то було коригування).

І взагалі "Підкажіть, коли отримуємо товар на митниці заповнюємо ГТД, графу №46 "Статистична вартість" визначає сама митниця, чи використовуємо ми цю цифру в обліку. Наскільки я знаю, продати товар нижче зазначеної графи не можна. Розясніть будь ласка." Ви використовуєте в обляку дані гр.22 і 47

Картинка
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 212 разів
Подякували: 79 разів

Повідомлення Картинка »

Что-то в строке 45 странные суммы.... В строке 42- 5 пятизначные, в строке 45 шестизначные. не пугайте меня. расскажите ще раз, для тех кто в танке....#blush# #blush# #blush#
Я вообще делаю так. По каждому коду смотрю какая пошлина (мито), она в %, у меня от 0% до 6,5%. Потом смотрю с какой стоимости нам посчитали НДС, ну у меня это выходит +2-3% от инвойса и когда продаю товар, то сравниваю его цену и цену инвойс+пошлина+как бы увеличение к таможенной стоимости.
Стрекоза, вы такая грамотная.#blush# Я правильно делаю? Просто в импорте сравнительно немного работаю....

Мне коллега когда я у нее узнавала сказала что все правльно, она такое не делает вообще.

Стрекоза
Просвещенный
Просвещенный

Повідомлення Стрекоза »

Картинка писав:Что-то в строке 45 странные суммы.... В строке 42- 5 пятизначные, в строке 45 шестизначные. не пугайте меня. расскажите ще раз, для тех кто в танке....#blush# #blush# #blush#
Я вообще делаю так. По каждому коду смотрю какая пошлина (мито), она в %, у меня от 0% до 6,5%. Потом смотрю с какой стоимости нам посчитали НДС, ну у меня это выходит +2-3% от инвойса и когда продаю товар, то сравниваю его цену и цену инвойс+пошлина+как бы увеличение к таможенной стоимости.
Стрекоза, вы такая грамотная.#blush# Я правильно делаю? Просто в импорте сравнительно немного работаю....

Мне коллега когда я у нее узнавала сказала что все правльно, она такое не делает вообще.
Не вводите меня в краски #blush#
Просто я больше брокер, чем бухгалтер (брокером с 2006г а вот брокерская своя с прошлого года, и бухгалтерию веду/пытаюсь сама #g_crazy# ), и по графам в ГТД могу рассказать что откуда береться, и разложить/сложить все до копеечки. А вот вы БУХГАЛТЕРА больше сведущи в проводках/оборотках #smile3#
Но более подробно (по графам) я отвечу чуть позже, сейчас на таможне родненькой оформляюсь #secret#

Стрекоза
Просвещенный
Просвещенный

Повідомлення Стрекоза »

Картинка писав:Что-то в строке 45 странные суммы.... В строке 42- 5 пятизначные, в строке 45 шестизначные. не пугайте меня. расскажите ще раз, для тех кто в танке....#blush# #blush# #blush#
,,,.
Итак, графа 12 это сумма всех граф 45, если декларация многотоварка. Аналогично графа 22 это сумма всех граф 42. Если же по декларации товар один (не позиции в инвойсе) а именно товар (см.гр.5 "Всьго товарів") тогда 12=45, а 22=42. Только графы 22 и 42 в валюте контракта, а графы 12 и 45 в гривнах, по курсу НБУ гр.23, на дату подачи декларации под контроль (графа D/J "ПМК" -під митним контролем). Дело в том, что декларация может и не оформиться одним днем, ка сейчас зачастую происходит, в связи с массовым поднятием тамож.стоимости. Но курс фиксируется на дату подачи декларации под контроль, и закрывается декларация по тому же курсу который был на момент подачи деки, даже если прошло 2-10 дней.
На приход ставите по инвойсной/контрактной стоимости (графа 22 и 42) + в себестоимость товара включаются платежи (графа 47) + (дальше это уже мои логические соображения) расходы на услуги брокера + расходы за терминал + мусор + карантин + тарнспортные расходы (если машину/контейнер вы нанимали/платили) + портовые расходы... ПРР и т.д и тп. все расходы связанные с таможенной очисткой груза....
Сами же платежи которые платятся в бюджет (пошлина и НДС) рассчитываются следующим образом:
Допустим таможенная стоимость товара условно 1000 евро (включает в себя инвойсную/контрактную стоимость 950 евро + транспорт до границы 50 евро), пошлина 5%, курс евро 10,55076
Тогда пошлина 1000 * 5% = 50 евро (по курсу 10,55076 - 527,54 грн)
Далее для рассчета базы НДС (1000 + 50) * 20% = 210 евро (по курсу 10,55076 - 2215,66 грн )
итого пополняете бюджет на 260 евро (2743,20грн)#sigh#

А на приход ставите фактурная стоимость 950 евро + пошло поехало: поборы/зборы 260 евро + перевозка 80 евро (50 до границы + 25 после границы + 5 экспедиторское вознаграждение) + терминал 100 евро + всяко разно еще 200 евро.
Итого себестоимость вам вышла 1590 евро (где-то так) #hunter#

Відповісти

Повернутись до “ЗЕД”