#cray# Оприбутковую нові шини Дт 238 Кт 364 сума
Потім виписуємо Накладну (типова форма №3-3) ? Дт 238 Кт 238 сума
Потім Акт установки шин на авто (відразу відносимо на видатки) Дт 802 Кт 238 сума
Далі, при зміні літньої на зимову і навпаки облік ведеться лише в КІЛЬКІСНОМУ вираженіБаланс-бюджет №16 2008 В Баланс-бюджет №23 2012р, те ж саме пишуть.
А потім, я щось не розумію, як же їх списувати, коли вони "пробігають" своє? Ми ж вже віднесли на видатки, а через приблизно два роки, коли буде природний знос, що робити? На скільки я зрозуміла потрібен Акт списання ф. № З-2. Які проводки? знову Дт 802 Кт238 Але як так? Сума? Не розумію...#wall#
«Все про бухгалтерський облік» №98 від 26.10.2009 не читала в кого є скиньте, будь ласка, скан-копію статті "Облік і документальне оформлення придбання та заміни шин"
Галина Сергеевна писав:#cray# Оприбутковую нові шини Дт 238 Кт 364 сума
Потім Акт установки шин на авто (відразу відносимо на видатки) Дт 802 Кт 238 сума
Далі, при зміні літньої на зимову і навпаки облік ведеться лише в КІЛЬКІСНОМУ вираженіБаланс-бюджет №16 2008 В Баланс-бюджет №23 2012р, те ж саме пишуть.
А потім, я щось не розумію, як же їх списувати, коли вони "пробігають" своє? Ми ж вже віднесли на видатки, а через приблизно два роки, коли буде природний знос, що робити? На скільки я зрозуміла потрібен Акт списання ф. № З-2. Які проводки? знову Дт 802 Кт238 Але як так? Сума? Не розумію...#wall#
«Все про бухгалтерський облік» №98 від 26.10.2009 не читала в кого є скиньте, будь ласка, скан-копію статті "Облік і документальне оформлення придбання та заміни шин"
Вам нужна карточка учета шин. И в нем Вы ведете списание (% фактического пробега от установленного). При их списании проводки не делаете. Закрываете карточку.
Я так розумію, що після установки шини у Вас обліковуються на позабалансовому рахунку. Після списання ( пробігли свою норму) по акту ніяка проводка не робиться, адже коли Ви ставите на Дт забалансового рахунка у Вас нема Кт ніякого рахунка. В цьому і є сенс забалансових рахунків, по них нема принципу подвійного запису.
Галина Сергеевна писав:#cray# Оприбутковую нові шини Дт 238 Кт 364 сума
Вам нужна карточка учета шин. И в нем Вы ведете списание (% фактического пробега от установленного). При их списании проводки не делаете. Закрываете карточку.
Картка обліку шин є. Коли їх потрібно списати я просто закриваю картку? А Акт списання ф. № З-2 хіба не потрібно складати?
Або ж при установці шин не потрібен Акт установки, а потім , вже коли вони відбігають своє відносимо їх на видатки Актом списання? Картка обліку шин ведеться.
Галина Сергеевна писав:
Картка обліку шин є. Коли їх потрібно списати я просто закриваю картку? А Акт списання ф. № З-2 хіба не потрібно складати?
Або ж при установці шин не потрібен Акт установки, а потім , вже коли вони відбігають своє відносимо їх на видатки Актом списання? Картка обліку шин ведеться.
Как по моему - при акте установки - не нужно их списывать.(Акт нужен, проводки не делаются) Витрат установи нету (шины то нужно ещё выкатать). Есть тмц, которые можно продать - передать (в случае реорганизации).
Я в своё время - при установке с баланса их не списывала. Они так и телепались. Ежемесячно из карточки учета шин брала км и пропорционально списывала стоимость. а кол - во висело. При акте на списание - списывала кол-во и остаток стоимости. Последнюю проверку по бюджету проходила в 2010 году - вопросов не задали. Но у нас каждая проверка особенная.
Галина Сергеевна писав:
Как по моему - при акте установки - не нужно их списывать.(Акт нужен, проводки не делаются) Витрат установи нету (шины то нужно ещё выкатать). Есть тмц, которые можно продать - передать (в случае реорганизации).
Я в своё время - при установке с баланса их не списывала. Они так и телепались. Ежемесячно из карточки учета шин брала км и пропорционально списывала стоимость. а кол - во висело. При акте на списание - списывала кол-во и остаток стоимости. Последнюю проверку по бюджету проходила в 2010 году - вопросов не задали. Но у нас каждая проверка особенная.
Вооот, мне понравился такой способ!#good# Огромное Вам спасибо!!#clamping#
Запитання:
Діє до 01.07.2012І. Як у податковому обліку платника податку відображаються операції із заміни на дорожньо-транспортних засобах шин та акумуляторних батарей?
Відповідь:
Діє до 01.07.2012
Коротка:
Операції із заміни акумуляторних батарей та шин відповідно до норм експлуатаційного пробігу належать до техобслуговування автомобільного транспорту і витрати, пов’язані з їх придбанням, є витратами з утримання основних засобів, які враховуються у складі:
загальновиробничих витрат, якщо транспортні засоби належать до основних засобів загальновиробничого призначення;
адміністративних витрат, якщо транспортні засоби належать до основних засобів загальногосподарського призначення;
витрат на збут, якщо транспортні засоби, пов’язані зі збутом товарів, виконанням робіт, наданням послуг.
Операції з заміни шин, пробіг яких не відповідає нормам експлуатаційного пробігу, відносяться до ремонту (поліпшень) основних засобів, і витрати на придбання таких шин враховуються таким чином:
первісна вартість основних засобів збільшується на суму витрат, пов’язаних із ремонтом та поліпшенням об’єктів основних засобів (модернізація, модифікація, добудова, дообладнання, реконструкція), що приводить до зростання майбутніх економічних вигод, первісно очікуваних від використання об’єктів у сумі, що перевищує 10 відсотків сукупної балансової вартості всіх груп основних засобів, що підлягають амортизації, на початок звітного податкового року з віднесенням суми поліпшення на об’єкт основного засобу, щодо якого здійснюється ремонт та поліпшення;
сума витрат, що пов’язана з ремонтом та поліпшенням об’єктів основних засобів, у тому числі орендованих або отриманих у концесію чи створених (збудованих) концесіонером у розмірі, що не перевищує 10 відсотків сукупної балансової вартості всіх груп основних засобів на початок звітного року, відноситься до витрат того звітного податкового періоду, в якому такі ремонт та поліпшення були здійснені.
Що стосується бухобліку то заміна шин є витратами на підтримання ОЗ в робочому стані. Згідно з п.15 ПСБ7 7 "Основні засоби" затрати на підтримання основних засобів в робочому стані є витратами звітного періоду. На цю тему є стаття у Все про Бухоблік № 60 від 29.06.2