Подскажите как правильно принять к учёту 1С 8.2.
Это ОС или НМА???
В какую группу отнести?
Меня уже окончательно сбили с толку, сомневаюсь в очевидных вещах.
Буду очень благодарна за подсказки.
1С 8.2 это ОС или НМА???
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 225 разів
- Подякували: 394 рази
Если стоимость свыше 2500 значит ОС, ниже НМАYuliaso писав:Подскажите как правильно принять к учёту 1С 8.2.
Это ОС или НМА???
В какую группу отнести?
-
- Гений
- Дякував (ла): 23 рази
- Подякували: 225 разів
вообще-то это роялти, т.к. Вы не получаете исключительных прав на объект авторского права (комп.программу 1С). но если учитывать позицию налоговой, то комп. программу нужно учитывать как нематактивы.Yuliaso писав:Подскажите как правильно принять к учёту 1С 8.2.
Это ОС или НМА???
В какую группу отнести?
но это точно не ОС, ведь
по бухучету, ОС тоже искл-но матактив (см. П(С)БУ 7)14.1.138. основні засоби - матеріальні активи, у тому числі запаси корисних копалин наданих у користування ділянок надр (крім вартості землі, незавершених капітальних інвестицій, автомобільних доріг загального користування, бібліотечних і архівних фондів, матеріальних активів, вартість яких не перевищує 2500 гривень, невиробничих основних засобів і нематеріальних активів), що призначаються платником податку для використання у господарській діяльності платника податку, вартість яких перевищує 2500 гривень і поступово зменшується у зв'язку з фізичним або моральним зносом та очікуваний строк корисного використання (експлуатації) яких з дати введення в експлуатацію становить понад один рік (або операційний цикл, якщо він довший за рік);
комп. программа не имеет материальной формы, след-но не может быть ОС
Персональні податкові консультації (звертайся в приват) // Individual tax advice (contact by direct)
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 143 рази
- Подякували: 21 раз
Вы меня неправильно поняли. Я спрашивала о нематериальных активах, а не о малоценке.Viktori писав:Если стоимость свыше 2500 значит ОС, ниже НМАYuliaso писав:Подскажите как правильно принять к учёту 1С 8.2.
Это ОС или НМА???
В какую группу отнести?