Лимит кассы для вновь созданного предприятия
Подскажите, пожалуйста, как рассчитать лимит кассы для вновь созданного предприятия и когда его пересчитывать, ежегодно?
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 144 рази
- Подякували: 732 рази
На1-е три месяца - произвольно, исходя из предполагаемых среднедневных поступлений или выдачи наличности из кассы. Чере 3 месяца - откорректируете сумму лимита исходя из реальных цифр. Пересчитывать - по мере надобности, не обязательно 1 раз в год.ЛесяК писав:Подскажите, пожалуйста, как рассчитать лимит кассы для вновь созданного предприятия и когда его пересчитывать, ежегодно?
Но, кажется об этом уже спрашивали на Форуме #smile3#
Может на форуме и спрашивали, но я не нашла. Спасибо Вам за ответ, я так понимаю на первые 3 месяца я лимит хоть миллион могу себе поставить.

-
- Высший разум
Угу. Только не забудьте его пересмотреть через 3 мес. - когда деньги в кассу потекут рекою.#smile3#ЛесяК писав:Может на форуме и спрашивали, но я не нашла. Спасибо Вам за ответ, я так понимаю на первые 3 месяца я лимит хоть миллион могу себе поставить.
-
- Высший разум
ну, до термина "крайний срок" банкиры не додумались - он ж не пилоты #smile3#nachfin писав:а когда крайний срок для пересчета 3хмес. лимита?
Всё что есть:
Підприємства, що розпочинають свою діяльність, на перші три місяці їх роботи ліміт каси встановлюють відповідно до прогнозних розрахунків. Установлений з урахуванням прогнозних розрахунків ліміт каси переглядається за фактичними показниками діяльності відповідно до вимог цього Положення.
- nachfin
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 326 разів
- Подякували: 5931 раз
В налоговой с 2006 года не обновляли 637 Положение?
Підприємства, що розпочинають свою діяльність, а також підприємства, діяльність яких була пов'язана виключно з безготівковими розрахунками та які відповідно до встановленого законодавством України порядку отримують право на здійснення додаткового виду діяльності, що передбачає здійснення готівкових розрахунків, на перші три місяці їх роботи ліміт каси встановлюють згідно з прогнозними розрахунками. Установлений з урахуванням прогнозних розрахунків ліміт каси у двотижневий строк після закінчення перших трьох місяців їх роботи переглядається за фактичними показниками діяльності відповідно до вимог цього Положення.
Всем тем, кто наивно полагает, что бумеранга не существует, отвечу: "Ещё не долетел!"
Но, похоже, уже на подлете!!!
-
- Высший разум
Почему "не обновляли"? Твотижневый срок - это не "крайний срок". #smile3#nachfin писав:В налоговой с 2006 года не обновляли 637 Положение?Підприємства, що розпочинають свою діяльність, а також підприємства, діяльність яких була пов'язана виключно з безготівковими розрахунками та які відповідно до встановленого законодавством України порядку отримують право на здійснення додаткового виду діяльності, що передбачає здійснення готівкових розрахунків, на перші три місяці їх роботи ліміт каси встановлюють згідно з прогнозними розрахунками. Установлений з урахуванням прогнозних розрахунків ліміт каси у двотижневий строк після закінчення перших трьох місяців їх роботи переглядається за фактичними показниками діяльності відповідно до вимог цього Положення.
Вот как считать эти "два тыжня" - затрудняюсь ответить.
-
- Гигант Мысли
- Дякував (ла): 252 рази
- Подякували: 4095 разів
ВНЕЗАПНО, да?))
Считать, полагаю, по правилам ГКУ.
- nachfin
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 326 разів
- Подякували: 5931 раз
Почему, просто потому, что В Вашей цитате выше о двух неделях нет упоминания, т.е. приведена цитата из Положения еще до внесения в него изменений "постановойINSPECTOR GADGET писав:Почему "не обновляли"? Твотижневый срок - это не "крайний срок". #smile3#
Вот как считать эти "два тыжня" - затрудняюсь ответить.
Правління Національного банку України від 13.12.2006 р. N 454".
Думаю, ЛесяК, наверняка, интересует, когда начинает течь этот двух недельный срок? Ну, или по другому, когда заканчиваются первые три месяца работы?Т.е., предельная дата установления постоянного лимита.INSPECTOR GADGET писав:Підприємства, що розпочинають свою діяльність, на перші три місяці їх роботи ліміт каси встановлюють відповідно до прогнозних розрахунків. Установлений з урахуванням прогнозних розрахунків ліміт каси переглядається за фактичними показниками діяльності відповідно до вимог цього Положення.
Всем тем, кто наивно полагает, что бумеранга не существует, отвечу: "Ещё не долетел!"