Добрий день!
У мене питання по продажу автомобіля як основного засобу.
На балансі стоїть вантажне авто з 30.04.2004 року, первісна вартість 143978 грн, залишкова вартість 11265 грн. Як правильно можна продати автомобіль? За якою вартістю експертна оцінка - ринкова вартість, чи не менше ніж залишкова, чи згідно договору купівлі-продажу (за яку суму домовились, продаємо фізичній особі). Бо якщо по ринковій вартості то немає змісту продавати - ПДВ+податок на прибуток
Хто зтикався з цією проблемою порадьте будь-ласка.
продаж автомобіля
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 146 разів
- Подякували: 685 разів
Продаж ОС потрібно здійснювати за звичайними цінами.Якщо не доведено зворотне, вважається ,що така ціна відповідає рівню ринкових цін. В разі відсутносиі даних для застосування визначення звичайної ціни така ціна може бути визначена виходячи з результатів незалежної оцінки майна.Об'єкт ОС амортизується у місяці вибуття, то при визначенні результатів за операцією з продажу (іншого відчуження) об'єкта основних засобів використовується балансова вартість на початок місяця, наступного за місяцем вибуття.
1)Ви можете скористатись наказом по підприємсту на проведення інвентаризації та визначення технічного стану ОС. На підставі наказу комісія повинна зробити висновок, що станом на проведення інвентаризації його залишкова вартість відповідає його технічного стану. Тоді на підставі цього можна продати по залишковій вартості.
2) Можете залучити експерта, в цьому випадку понесете витрати на екперта.
3) Можна подати в газету оголошення про проведення торгів. При першому торги не відбулись... ,тоді при другому проведенні торгів ви маєте право зменшити ціну на 30%, на третій 50%.
Вибирайте більш для Вас підходящий варіант.
1)Ви можете скористатись наказом по підприємсту на проведення інвентаризації та визначення технічного стану ОС. На підставі наказу комісія повинна зробити висновок, що станом на проведення інвентаризації його залишкова вартість відповідає його технічного стану. Тоді на підставі цього можна продати по залишковій вартості.
2) Можете залучити експерта, в цьому випадку понесете витрати на екперта.
3) Можна подати в газету оголошення про проведення торгів. При першому торги не відбулись... ,тоді при другому проведенні торгів ви маєте право зменшити ціну на 30%, на третій 50%.
Вибирайте більш для Вас підходящий варіант.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 559 разів
- Подякували: 522 рази
При продажу ОЗ прибуток не виділяєте, тільки ПДВ. Можна ставить меншу суму за залишкову.Якщо буде час я найду матеріал вам, який мені давали у такому випадку з проводками і з усим взято.
Можете сбросить ссылку на эти материалы или название журнала.VITAA писав: При продажу ОЗ прибуток не виділяєте, тільки ПДВ. Можна ставить меншу суму за залишкову.Якщо буде час я найду матеріал вам, який мені давали у такому випадку з проводками і з усим взято.