Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.07.24
280 0

ФОП не сплатив ЄСВ -страхового стажу не буде?

Татьяна Батура Бухгалтерські послуги.Кадрові послуги. Консультації з податкового законодавства. Аудит бухгалтерського та податкового обліку.Корпоративне право.

Чи зараховується страховий стаж для ФОП, який під час воєнного стану не сплачує ЄСВ?

Ще раз піднімаємо ці питання, час минає, для декого ці питання тільки зараз стають актуальними

Відповідь однозначна – ні, стаж не нараховується.

 Чому це важливо знати?

 З 1 березня 2022 року до завершення воєнного стану в Україні, фізичні особи-підприємці (ФОП), включаючи тих, хто перебуває на спрощеній системі оподаткування, можуть не сплачувати ЄСВ за себе. Ця норма була запроваджена для зменшення фінансового навантаження на бізнес під час війни.

Однак, згідно зі ст. 9 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягає обов’язковому державному соціальному страхуванню та сплачує відповідні внески.

Таким чином, період, коли ФОП не сплачує ЄСВ, не включається до страхового стажу.

 Це особливо важливо для тих, хто планує виходити на пенсію найближчим часом, оскільки може не вистачити необхідного стажу.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям