Реалізація товарів і послуг
Вопросы по программе 1С:8 (Срочные)
- Хмель
- Гений
- Дякував (ла): 288 разів
- Подякували: 160 разів
тому що в грудні 2021року послуг ви не надавали і в сальдо рахунку лишилися витрати що назбиралися в грудні (а можливо і раніше - всі місяці коли ви послуг не надавали) - незавершене виробництво... далі в 2022році настав момент коли ви послуги надали і ці всі витрати попали у собівартість послуги наданої, скажімо, в лютому 2022рокуДіма23 писав: ↑22 серпня 2023, 13:23Ну як би так. А взагалі на кінець року залишків же не має бути по 23 рахунку. Ми надаємо тільки послуги. Якщо немає виробництва, а тільки послуги, то 23 на кінець року має бути без сальдо. Але в мене 23 рахунок наприклад по одній номенклатурній групі закрився повністю в 2022 році, тобто за 2021 рік був незакритий залишок, який закрився в 2022 році. Тобто в 2022 році закрились обороти за 2022 рік і залишок за 2021 рік. Не розумію чому так.
тобто, якщо надання послуг було в листопаді 2021, в грудні 2021 не було, в січні 2022 не було, а в лютому 2022 послуги надавались, то кінцеве сальдо по рах 231 в листопаді 2021 нульове, в грудні 2021 та січні 2022 дебетове, а в лютому в собівартість реалізації списуються всі витрати, накопичені за грудень, січень, лютий і сальдо на кінець лютого 0,00грн
а взагалі, що там у вас за витрати накопичуються? якщо послуг не надаєте, то що 123рах попадає?
-
- Мастер
- Дякував (ла): 21 раз
- Подякували: 4 рази
Дякую тепер зрозуміло. А як залишок по 231 рахунку впливає на баланс? Просто раніше займався лише оптовою торгівлею. Всі кажуть, що при пуслугах 23 рахунок на кінець року має бути закритим і ніяк по іншому. А в мене виходить сальдо на велику суму. Треба буде в Балансі показувати як незавершене виробництво? При розрахунку прибутку, всі витрати були включені в році, тобто нічого не переходило на наступний рік. Я трохи не розумію, як обліковувати витрати 23 рахунку, вони не підуть в собівартість поточного року.Хмель писав: ↑22 серпня 2023, 17:00тому що в грудні 2021року послуг ви не надавали і в сальдо рахунку лишилися витрати що назбиралися в грудні (а можливо і раніше - всі місяці коли ви послуг не надавали) - незавершене виробництво... далі в 2022році настав момент коли ви послуги надали і ці всі витрати попали у собівартість послуги наданої, скажімо, в лютому 2022рокуДіма23 писав: ↑22 серпня 2023, 13:23Ну як би так. А взагалі на кінець року залишків же не має бути по 23 рахунку. Ми надаємо тільки послуги. Якщо немає виробництва, а тільки послуги, то 23 на кінець року має бути без сальдо. Але в мене 23 рахунок наприклад по одній номенклатурній групі закрився повністю в 2022 році, тобто за 2021 рік був незакритий залишок, який закрився в 2022 році. Тобто в 2022 році закрились обороти за 2022 рік і залишок за 2021 рік. Не розумію чому так.
тобто, якщо надання послуг було в листопаді 2021, в грудні 2021 не було, в січні 2022 не було, а в лютому 2022 послуги надавались, то кінцеве сальдо по рах 231 в листопаді 2021 нульове, в грудні 2021 та січні 2022 дебетове, а в лютому в собівартість реалізації списуються всі витрати, накопичені за грудень, січень, лютий і сальдо на кінець лютого 0,00грн
а взагалі, що там у вас за витрати накопичуються? якщо послуг не надаєте, то що 123рах попадає?
Витрати: Амортизація ОЗ, зарплата персоналу, ремонти основних засобів, списуємо запчастини на поточний ремонт, техніка постійно ламається.
- Хмель
- Гений
- Дякував (ла): 288 разів
- Подякували: 160 разів
Діма23 писав: ↑22 серпня 2023, 18:06Дякую тепер зрозуміло. А як залишок по 231 рахунку впливає на баланс? Просто раніше займався лише оптовою торгівлею. Всі кажуть, що при пуслугах 23 рахунок на кінець року має бути закритим і ніяк по іншому. А в мене виходить сальдо на велику суму. Треба буде в Балансі показувати як незавершене виробництво? При розрахунку прибутку, всі витрати були включені в році, тобто нічого не переходило на наступний рік. Я трохи не розумію, як обліковувати витрати 23 рахунку, вони не підуть в собівартість поточного року.Хмель писав: ↑22 серпня 2023, 17:00тому що в грудні 2021року послуг ви не надавали і в сальдо рахунку лишилися витрати що назбиралися в грудні (а можливо і раніше - всі місяці коли ви послуг не надавали) - незавершене виробництво... далі в 2022році настав момент коли ви послуги надали і ці всі витрати попали у собівартість послуги наданої, скажімо, в лютому 2022рокуДіма23 писав: ↑22 серпня 2023, 13:23
Ну як би так. А взагалі на кінець року залишків же не має бути по 23 рахунку. Ми надаємо тільки послуги. Якщо немає виробництва, а тільки послуги, то 23 на кінець року має бути без сальдо. Але в мене 23 рахунок наприклад по одній номенклатурній групі закрився повністю в 2022 році, тобто за 2021 рік був незакритий залишок, який закрився в 2022 році. Тобто в 2022 році закрились обороти за 2022 рік і залишок за 2021 рік. Не розумію чому так.
Витрати: Амортизація ОЗ, зарплата персоналу, ремонти основних засобів, списуємо запчастини на поточний ремонт, техніка постійно ламається.
залишок по рах 231 відображається в активі балансу - є спец рядок 1102 "Незавершене виробництво"
на рах 23 попадають ВИКЛЮЧНО витрати, пов"язані з наданням послуг у Вашому випадку. Якщо зарплата, то лише тих робітників, що безпосередньо послугу надають (фарбують забор, наприклад), а не їх майстрів (рах.91) чи директора фірми (рах. 92)... але ж якщо в цьому місяці послуг не надавалось, то звідки на рах23 чиясь ЗП?
амортизація та ремонти можуть бути, але вони попадуть у собіваотість послуги,коли вона буде надаватися (Ви ж ті ОЗ ремонтуєте і амортизуєте, щоб послугу надати) - в наступному місяці чи через 3 місяці, до того моменту ці витрати "висять" на раз. 23 в дебетовому сальдо.
і якщо ж в грудні послуг не було надано, то і рах 23 на кінець року лишиться не закритий і сальдо попаде в окрему строку баланса...
там є певні особливості саме послуг, але в принципі так...
почитайте
-
- Мастер
- Дякував (ла): 14 разів
- Подякували: 13 разів
Добрий день, підкажіть, може, хтось знає: як в 1с 8.3 УПП налаштувати розрядніть числових значень у Журналах документів (графа "Сума")? А то в мене всі цифри суцільно йдуть без пробілів чи таких маленьких рисочок (ну як такі знаки наголосу), так і не відризниш одразу, чи то 100тис, чи вже 1млн. Працювала в 1с 8.3 Бухгалтерія так там це якось автоматично було. Знаю, як перелаштувати в ОСВ, а от в Журналах документів як?