Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.09.22
1722 2 Печатать

Податкові наслідки з ПДВ при внесенні орендовану будівлю разом із поліпшеннями до статутного капіталу

Податківці у листі ДПС від 18.05.2022 р. № 554/ІПК/99-00-21-03-02-06 зауважили, що при здійсненні поліпшень об'єкта оренди підстав для нарахування орендарем податкових зобов'язань з ПДВ до передачі таких поліпшень орендодавцю не виникає.

Операція орендаря з передачі поліпшення об'єкта оренди орендодавцю відповідно до п. 185.1 ПКУ є об'єктом оподаткування ПДВ.

При передачі орендарем орендодавцю поліпшень об'єкта оренди на дату, визначену відповідно до п. 187.1 ПКУ, орендар повинен визначити податкові зобов'язання з ПДВ.

При цьому операція з внесення орендодавцем - платником податку об'єкту оренди у вигляді будівель (як з поліпшеннями, так і без поліпшень) до статутного капіталу Товариства в обмін на корпоративні права (частки у статутному капіталі) є об'єктом оподаткування ПДВ та підлягає оподаткуванню на загальних підставах за основною ставкою 20 %.

Згідно з нормами чинного законодавства платники податку зобов'язані самостійно декларувати свої податкові зобов'язання та визначати сутність і відповідність здійснюваних ними операцій тим, які визначені ПКУ.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ольга
23.09.22 11:20

Тобто при здійсненні поліпшень пдв не виникає, а при передачі орендодавцю виникає? а який механізм нарахування таких ПЗ, до прикладу при довготривалій оренді? покращили, покращення використовували приміром три роки, а після того повертаємо орендодавцю і нараховуємо ПЗ від якої суми? 
Виходить потрібно поставити на первісну вартість витрати на ремонт і від цього відштовхуватись при передачі? Так як амортизацію не нараховують на орендоване прим-ня.
А можна попросити редакцію статтю на цю тему написати при можливості? 

Ответить
  • Галина
23.09.22 13:12

Ольга, Тобто при здійсненні поліпшень пдв не виникає" але ви користувались Дт ПДВ на суму поліпшень. Як можливо внести до Статутного капіталу чужу будівлю? Або поліпшення, якщо вони невідокремлені? Я сомневаюсь

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям