Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.10.23
2058 0 Печатать

Мінфін знов коригує методрекомендації з бухгалтерського обліку

Міністерство фінансів України оприлюднило проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до деяких методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку».

Проєкт наказу підготовлено з метою приведення Методичних рекомендацій по застосуванню регістрів бухгалтерського обліку, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 29.12.2000 № 356, та Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку нематеріальних активів, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 16.11.2009 № 1327, у відповідність до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку.

Змінами пропонується:

1. Викласти у новій редакції Відомість 4.3 аналітичного обліку нематеріальних активів Журналу 4. Суттєвих змін до цієї форми обліку не вноситься, лише косметичні зміни у назві однієї колонки. 

2. Виключити наступне положення: якщо залишкова вартість об'єкта нематеріальних активів дорівнює нулю, то його переоцінена залишкова вартість визначається додаванням справедливої вартості цього об'єкта до його первісної (переоціненої) вартості без зміни суми накопиченої амортизації об'єкта.

3. Уточнити, що сума нарахованої амортизації відображається збільшенням суми накопиченої амортизації нематеріальних активів і витрат підприємства, крім випадків, коли сума цих витрат включається до собівартості іншого активу і балансової вартості такого активу

4. Надати підприємствам можливість переглядати ліквідаційну вартість об’єкта нематеріальних активів на кінець звітного року. 

5. Уточнити, що об’єкти нематеріальних активів, на які за результатами інвентаризації складені акти введення в господарський оборот та визначена вартість, зараховуються до складу нематеріальних активів підприємства записом за дебетом рахунка 12 «Нематеріальні активи» і кредитом субрахунка 746 «Інші доходи».

По материалам Міністерство фінансів України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям