Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.04.24
718 0 Печатать

Як відображати доходи від продажу легкового автомобіля у додатку 4ДФ

Дохід від продажу (обміну) легкового автомобіля визначається виходячи з ціни, зазначеної у договорі купівлі-продажу (міни), але не нижче середньоринкової вартості відповідного транспортного засобу або не нижче його ринкової вартості, визначеної згідно із законом (за вибором платника податку).

Середньоринкова вартість легкових автомобілів визначається щокварталу Міністерством економіки України у порядку, встановленому постановою КМУ від 10.04.2013 р. № 403 (для кожної марки, моделі таких транспортних засобів з урахуванням року випуску та пробігу, на підставі аналізу фактичних цін продажу відповідних транспортних засобів), і оприлюднюється на офіційному веб-сайті цього органу.

Для усіх випадків, коли доходи від продажу легкового автомобіля оподатковуються ПДФО та військовим збором такі доходи відображаються з ознакою доходу «105», якому відповідно до Довідника ознак доходів фізичних осіб відповідає «частина доходів від операцій з продажу або обміну об'єктів рухомого майна згідно з положеннями статті 173 ПКУ (підпункт 164.2.4 ПКУ)».

А от якщо продаж легкового автомобіля здійснено фізичною особою – резидентом вперше і, відповідно, такі доходи звільнені від оподаткування, то можливим варіантом є ознака доходу «194», якій відповідно до Довідника ознак доходів фізичних осіб відповідають «інші доходи, які згідно з Кодексом не включаються до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу (підпункт 165.1.49 ПКУ)».

По материалам ГУ ДПС в Одеській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям