Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.04.24
1780 2 Печатать

Блокування ПН стане підставою для заборони експорту

Блокування податкових накладних буде визначальним фактором для можливості експорту зернових.

У такому вигляді закінчується багатомісячний розгляд Податковим комітетом ВРУ законопроєктів 10068-2 і 10069-2, що мають на меті нібито припинення зловживань при експорті зернових та своєчасне повернення ними валютної виручки в Україну, наголошує народний депутат Ніна Южаніна.

Податкова отримає право зупинити реєстрацію податкової накладної при експорті зернових за аналогічними процедурами, як для операцій на внутрішньому ринку.

При заблокованій податковій накладній аграрії будуть позбавлені можливості вивезення і відвантаження товарів, чого не передбачено при блокуванні ПН за внутрішніми операціями.

Саме податкова вирішуватиме питання щодо можливості/неможливості експорту сг-продукції.

Ну, і ложка меду в цій діжці: незважаючи на те, що досить рідко голова комітету погоджується на правильні зміни, вдалося скасувати поправку про створення Кабінетом Міністрів окремого переліку платників для застосування нульової ставки ПДВ.

І все ж таки нульова ставка податку буде застосовуватися до тих платників, у кого за попередні 12 місяців є повернення валютної виручки в розмірі понад 80%.

По материалам Ніна Южаніна, народний депутат

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • СержК
05.04.24 09:50

в туалет надалі хоч можна буде сходити при блокуванні ПН ?

Ответить
  • Наталія
05.04.24 16:12

а гетманцеву все хабарів мало 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям