Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.04.24
613 0 Печатать

Заповнення поля "Призначення платежу" у разі погашення податкового боргу / заборгованості з ЄСВ

Порядок заповнення реквізиту «призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення» затверджено наказом Мінфіну від 22.03.2023 р. № 148 (далі – Порядок). 

Перелік кодів видів сплати, які використовуються платниками при погашенні податкового боргу, наведено у додатку 1 до Порядку.

Так, назва коду виду сплати «Сплата коштів платником податків, щодо якого відкрито провадження у справі про банкрутство» відповідає коду виду сплати «117», «Сплата коштів у рахунок погашення податкового боргу / заборгованості з єдиного внеску / грошових зобов’язань» – «140», «Сплата розстрочених (відстрочених) сум» – «145».

Під час сплати податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави на бюджетні / небюджетні / єдиний / депозитний рахунки платник у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції заповнює такі поля: «Код виду сплати»; «Додаткова інформація запису».

У полі «Код виду сплати» вказується код виду сплати, визначений Переліком кодів видів сплати, згідно з додатком 1 до Порядку.

У полі «Додаткова інформація запису» заповнюється інформація щодо переказу коштів у довільній формі, в залежності від конкретного випадку погашення податкового боргу (сплата коштів у рахунок погашення податкового боргу; сплата коштів платником податків, щодо якого відкрито провадження у справі про банкрутство; проведення взаєморозрахунків з погашення розстрочених (відстрочених) сум податкового боргу).

Приклади заповнення реквізиту «Призначення платежу»:

1. Під час перерахування коштів у рахунок погашення податкового боргу з податку на прибуток у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції підлягають заповненню такі поля:

  • у полі «Код виду сплати» платник зазначає код виду сплати «140»;
  • у полі «Додаткова інформація запису» платник заповнює інформацію щодо переказу коштів у довільній формі «погашення податкового боргу з податку на прибуток».

2. Під час перерахування коштів у рахунок погашення заборгованості з єдиного внеску у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції підлягають заповненню такі поля:

  • у полі «Код виду сплати» платник зазначає код виду сплати «140»;
  • у полі «Додаткова інформація запису» платник заповнює інформацію щодо переказу коштів у довільній формі «погашення заборгованості з єдиного внеску».
По материалам ГУ ДПС у Херсонській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям