Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.05.24
613 0 Печатать

ДПС буде вносити платників до Реєстру неприбуткових установ та організацій за новим порядком

Державна податкова служба України відповідно до частини другої статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» повідомляє про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру» (далі – проєкт постанови).

Проєкт постанови розроблено з метою приведення норм Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 440 «Про затвердження Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру» (зі змінами), до вимог Закону України від 23 лютого 2024 року № 3603-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства», яким внесені зміни до підпункту 133.4.1 пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу України.

Змінами визначено можливості внесення установ та організацій до Реєстру неприбуткових установ та організацій не тільки під час державної реєстрації створення юридичної особи але й під час подання заяви про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу.

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови приймаються протягом одного місяця з дати його оприлюднення на вебпорталі ДПС у письмовій або електронній формі на адресу: поштову – Державна податкова служба України, Департамент методології, Львівська площа, буд. 8, м. Київ, 04053; електронну – [email protected].

Додаткові матеріали

По материалам ДПС

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям