Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.05.24
2009 2 Печатать

Помилкова сплата ПДВ на неналежний рахунок: чи буде відповідальність?

ДПС у зв’язку із змінами, внесеними до Податкового кодексу України Законом України від 23 лютого 2024 року 3603-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн - комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства», зокрема до підпункту 112.8.8  Кодексу, підпункту 129.9.8  Кодексу, звертає увагу платників податків на особливості застосування норм Податкового кодексу України щодо відповідальності платників у разі помилкової сплати грошового зобов'язання  з ПДВ та повідомляє наступне.

Сплата до бюджету узгоджених податкових зобов'язань з податку на додану вартість, що задекларовані платником у поданих податкових деклараціях з ПДВ, здійснюється платником шляхом поповнення електронного рахунку в Системі електронного адміністрування ПДВ.

Оскільки сплата ПДВ до бюджету здійснюється з рахунків відкритих у СЕА ПДВ, то  в частині помилкової сплати платником узгоджених податкових зобов'язань з ПДВ, що задекларовані платником у поданих податкових деклараціях з ПДВ (уточнюючих розрахунках), норми Кодексу про скасування відповідальності за помилкову сплату платником податків грошового зобов'язання на інший бюджетний рахунок не застосовуються.

Проте, в частині помилкової сплати платником суми узгодженого грошового зобов'язання з ПДВ, визначеного за результатами контрольно-перевірочної роботи відповідно до податкового повідомлення-рішення, норми Кодексу про скасування відповідальності за помилкову сплату платником податків грошового зобов'язання на інший бюджетний рахунок застосовуються.

По материалам ГУ ДПС у Полтавській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Светлана
21.05.24 11:39

Не зрозуміло, хтось може пояснити простими словами ?

Ответить
  • Оксана
22.05.24 18:28

ага, тільки один момент: у звязку із помилковою сплатою податку на невірний рахунок майже неможливо ту суму повернути назад на розрахунковий рахунок, а тільки через суд...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям