Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.05.24
681 0 Печатать

Уряд схвалив Постанову щодо отримання електронних довірчих послуг громадянами України з 14 років

На засіданні Уряду 24 травня був ухвалений проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302 і від 30 листопада 2016 р. № 869».  Ці зміни дозволять громадянам України, які отримали паспорт громадянина України з імплантованим безконтактним електронним носієм, отримувати електронні довірчі послуги.

З прийняттям Закону України «Про електронні комунікації» виникла необхідність приведення у відповідність до законодавства Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302, а також Порядку внесення засобів кваліфікованого електронного підпису до безконтактного електронного носія, що міститься в паспорті громадянина України, та надання кваліфікованих електронних довірчих послуг з використанням паспорта громадянина України з імплантованим безконтактним електронним носієм, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. № 869.

Проектом постанови було запропоновано передбачити можливість для осіб, які досягли 14-річного віку (у попередній редакції – 18-річного віку) та отримують паспорт громадянина України з імплантованим безконтактним електронним носієм, отримувати електронні довірчі послуги з використанням цього паспорта.

Також зазначеним проектом постанови пропонується привести термінологію порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302 і від 30 листопада 2016 р. № 869, у відповідність до вимог нормативно-правових актів у сфері електронних довірчих послуг. Зокрема слова :“Про телекомунікації”, “Про електронні довірчі послуги”, “інформаційно-телекомунікаційними засобами” замінити відповідно словами “Про електронні комунікації”, “Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги”, “технічними засобами електронних комунікацій”.
Реалізація положень ухваленої Урядом постанови не потребуватиме фінансових витрат з державного бюджету.

По материалам КМУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям