Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.05.24
11981 2 Печатать

Діяльність виробників та продавців підакцизних товарів ускладниться

"Діяльність із виробництва/імпорту, оптової та роздрібної торгівлі підакцизними товарами (пальним, тютюновими виробами та алкогольними напоями) значно ускладниться.

А податкова отримає додаткові інструменти (читай —  корупційні можливості) впливу на таких суб'єктів господарювання", - вважає народний депутат Ніна Южаніна.

Такі невтішні висновки за результатами робочої групи в податковому комітеті, яким готується до другого читання проєкт № 10346.

Що пропонується:

1. Розширення переліку підстав для припинення дії ліцензії, зокрема фактична відсутність суб'єкта за місцем реєстрації.

Для ФОПів це за місцем прописки фізичної особи (тоді як місце фактичної діяльності може знаходитися навіть в іншому регіоні).

2. Запровадження ліцензування для зберігання пального для власних потреб в ємностях понад 60 літрів всім суб'єктам господарювання, а в разі розбіжності залишків пального з відомостями первинних документів податкова висуватиме звинувачення про торгівлю без ліцензії або зберігання необлікованих обсягів пального.

3. Заборона роздрібного продажу тютюнових виробів у місцях торгівлі площею до 20 кв. метрів (така вимога сьогодні стосується продажу алкогольних напоїв), що призведе до припинення діяльності значної кількості легальних продавців.

4. Подання до податкової додаткового документу про сплату щоквартального (річного) платежу за ліцензії (банківської інформації податковій вже недостатньо, необхідно буде дублювати спеціальним повідомленням по кожній окремій ліцензії).

5. Поява постійних представників податкової на виробництвах тютюнових виробів (за аналогією з виробниками спирту та алкогольної продукції, які довели свою повну неефективність, але податкова хоче).

6. Збереження централізованої системи пломбування для виробників спирту (за наявності представників податкової на місцях виробництва), що сьогодні призводить до зупинки заводів через "зайнятість" працівників главку.

7. Встановлення обов'язку для діючих ліцензіатів подавати податковій додаткові документи за новим законом без можливості отримання безстрокової ліцензії (коли діюча ліцензія завершить свою дію, документи треба буде подати заново).
 
"І це вже не говорячи про збільшення розміру плати за ліцензії та розміру штрафних санкцій.
 
А бізнесу вкотре влада пропонує затягнути паски — це ж боротьба з нелегальним ринком (за рахунок легального)", - звертає увагу нардеп.

По материалам Ніна Южаніна, народний депутат

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Юлія
28.05.24 17:11

п.4 не понятен

Ответить
  • Шурик
29.05.24 05:26

Когда-то ходили в налоговую и брали подтверждение проплаты. Была ещё и такая бумажка на получение лицензии. Похоже дежбанда фикалов решила вернуть свои золотые времена царствования кучмы-ющенка-януковоща.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям