Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.05.24
705 0 Печатать

З 1 липня 2024 року скорочується термін проведення перевірок сум ПДВ, заявлених до бюджетного відшкодування

Відповідно до Закону України від 23.02.2024 р. № 3603-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» з 1 липня 2024 року відповідно до статті 200 ПКУ встановлено нові терміни перевірок декларацій з ПДВ з заявленими сумами до бюджетного відшкодування:

камеральні перевірки – 20 днів, що настають за граничним строком подання податкової декларації, а в разі якщо така податкова декларація надана після закінчення граничного строку - за днем її фактичного подання; 

документальні перевірки – 40 днів, що настають за граничним строком подання податкової декларації, а в разі якщо така податкова декларація надана після закінчення граничного строку – за днем її фактичного подання. 

Відповідні зміни до п. 200.10 та п. 200.11 ПКУ набувають чинності з 1 липня 2024 року.

По материалам ГУ ДПС у Чернівецькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям