Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.06.24
2625 12 Печатать

Майбутнє пенсійної системи України

Українцям вже зараз варто почати відкладати додаткові кошти на пенсію і готуватися працювати, поки це буде можливо.

Таку пораду дала заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак.

Вона запевнила, що держава продовжуватиме платити пенсії із солідарної пенсійної системи, проте вони будуть невеликими.

Марчак зауважила, що у США солідарних пенсій взагалі немає і громадяни мають накопичувати кошти для життя на пенсії самостійно.

«Нам треба починати роботу над запровадженням загальнообов'язкової накопичувальної пенсійної системи, бо демографічна ситуація у нас вже зараз дуже критична. У нас сьогодні один платник податків забезпечує пенсію для одного пенсіонера. Надалі ситуація, скоріше за все буде погіршуватися», - наголосила урядовець.

Щодо поради працювати до скону якомога довше, то, за словами посадовиці, Україна має бути країною активного довголіття, а не виходити на пенсію в 60–65 років.

«Як суспільство, ми маємо готуватися до того, що кожен з нас заробляє собі на життя, є активним економічно, соціально так довго, як може, і виходить на пенсію вже справді тоді, коли фізично не може себе забезпечувати», - зазначає Дарина Марчак.

По материалам Ніна Южаніна, народний депутат

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • SHADOW
03.06.24 07:56

так может вообще разгнать этих дармоедов. сколько денег свободных появится. один хрен толку от них никакого.

Ответить
  • СержК
03.06.24 08:00

Майбутнє пенсійної системи України? - її повна відсутність...

Ответить
  • Наталия
03.06.24 10:00

Простим українцям працювати до смерті, а міліція-поліція в 45 років уже пенсіонери та і пенсія не маленька. Що з цим робити? Комусь -все, а комусь - ідіть на війну. Дістало

Ответить
  • Марія
03.06.24 10:05

Після порад заступниці міністра соціальної політики Дарина Марчак, виникає питання, а для чого тоді нам з податків Українців утримувати ціле міністерство соціальної політики, яке вважає що 60-65 років, то ще юний вік і можна працювати. Цим чиновникам навіть важко подивитьсь вікіпедію який середній вік життя українців. Скоротіть зарплати дармоїдів і буде з чого платити пенсії

Ответить
  • Елена
03.06.24 12:12

Іншими словами я виплачую зараз чиюсь пенсію, а коли прийде час, а це доволі скоро, самій получати, мені скажуть ,, треба було відкладати, на тобі мінімалку,,.
Щось ці ,,говорильні - порівнювачі з єс та сша,, не заікаються про негайну відміну саме обов язковості внесків в пф, щоб людина могла собі спланувати куди робити вклади інвестування, заощадження , тощо

Ответить
  • Елена
03.06.24 14:00

Наши "додаткові кошти" - у депутатов, мистеров и прочих чиновников власти в кармане... в их недвижимости и автомобилях....
А если "відкладати додаткові кошти на пенсію і готуватися працювати, поки це буде можливо" - то зачем мы сейчас платим ЕСВ?

Ответить
  • Елена
03.06.24 14:08

Вот в среднем считаю от 10тыс оклада ЕСВ = 55 долларов в год равно 660 $ * 20 лет (что еще должна доработать до пенсии) = 13200 $

Ответить
  • Елена
03.06.24 14:51

Неуважаемая міністр соціальної політики Дарина Марчак - красивое словосочетание "додаткові кошти" вы нашли как синоним словам "коррупция", "взятничество", "воровство из бюджета" - так вот Дарина Марчак у нас нет доступа ни к первому ни ко второму ни к третьему, а соответственно у нас нет дополнительных средств.
Я сейчас сходила к зубному полечить один зуб - за разовый прием отвалила пол зарплаты.... а мне еще таких 3 приема будет.... в связи с этим прошу мне выделить  "додаткові кошти", чтоб я смогла их откладывать на пенсию. Или перестать с меня удерживать ЕСВ, которое и есть моей гарантией моей пенсии, не так ли, Дарина Марчак ????

Ответить
  • слів нема
03.06.24 15:15

лично я бы  сбросился им не билет в один конец.  ехайте  на ......

Ответить
  • Надія
03.06.24 16:24

Вообще удивляет,как можно  замест. социальной политики такое говорить,она что там вообще??? Вопрос первый ,зачем мы сегодня платим 22% ЕСВ,може правильно люди в конвертах   получают зарплату ,им не так больно будет ,когда скажут вам большой пенсии не видать...Вопрос второй :" А откуда брать деньги ,чтобы отлаживать  эти так называемые дополнит. средства ,и копить себе на пенсию ,а потом эти средства украдут  у кого есть доступ и т. д.Уважаемая чиновник ,которая содержится за счет наших налогов ,по поводу работать сколько сможите физически ,вы подумали ,прежде чем такое заявить ??? У нас люди имеют по 40-50 лет стажа заработали пенсии копейки ,пойти к врачу не хватает средств , а санатории ,отдых как в  Европе  у пенсионеров ??

Ответить
  • не указано
03.06.24 16:51

наші батьки вже відкладали собі на старість в ощадбанк  і де ці гроші??? Перерахунок 1 крб = 1 коп. Мати проходила майже все життя в одній юбці та кофті. Все мріяла, що буде на пенсії відпочивати та їздити по курортам. За одну ніч всі гроші обезцінились. Я взагалі не заводила ніяких ощадкнижок, спала спокійно. Правда працюю ще. В мене повного стажу 45 років 8 місяців. Пенсія повинна бути захмарна. А вона така, що гідно на неї жити неможливо, тому буду працювати  поки  є можливість. 

Ответить
  • Татьяна
03.06.24 17:54

ще цікаво де ті робочі місця, де винаймати будуть коли тобі 70. в нас за 40 людину брати вже не хочуть

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям