Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.06.24
531 0 Печатать

На експорт шести видів агропродукції до ЄС діятимуть нові правила

З 5 червня запрацюють оновлені правила безмитної та безквотної торгівлі агропродукцією з ЄС, що діятимуть рік. На деякі агропродукти встановлені квоти з розрахунку середнього показника врожаю за другу половину 2021 року та 2022-2023 роки. 

Про це зазначив виконувач обов’язків Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час виступу на конференції GRAIN UKRAINE.

Це стосується шести видів продукції: цукру, яєць, м'яса птиці, кукурудзи, крупи, меду.

На експорт цукру до ЄС квота на рівні 262 тис. тонн вже вичерпалась.

«З 1 червня Урядом запроваджено нульову квоту на цукор, яка діятиме до кінця року. Але українські агровиробники продовжують експортувати цукор в країни Африки, Близький Схід, Великобританію», - зауважив Тарас Висоцький.

Загалом, за його словами, виробництва цукру для внутрішнього споживання достатньо. 

Він наголосив, що ЄС – найбільший торговельний партнер України. В 2023 році близько 60% агропродукції було експортовано до країн ЄС. 

Виконувач обов’язків Міністра також розповів, що невдовзі вступлять в силу закони, які забезпечуватимуть механізми прозорого і безперешкодного експорту.

«Нові законодавчі зміни передбачають встановлення мінімальних цін на експорт зернових та олійних культур, горіхів і меду. Також у ДАР буде запущена система простежуваності щодо виробленої продукції. Міністерство агрополітики розробляє алгоритм впровадження змін, які будуть опубліковані для громадського обговорення», - підкреслив Тарас Висоцький.

Довідково. Конференція GRAIN UKRAINE — дискусійний формат за участі ключових гравців світового агроринку, що забезпечує високий рівень обговорення та нетворкінгу. Існує з 2016 року.

По материалам Мінагрополітики

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям