Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.06.24
8410 0 Печатать

Малі аграрії отримають фінансову підтримку на оброблення земель та утримання сільгосптварин, - рішення Уряду

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо надання грантової підтримки малим агровиробникам. Відповідне розпорядження № 495-р «Питання спрямування коштів, залучених від Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Міжнародної асоціації розвитку, Міністерству аграрної політики та продовольства» було прийнято на черговому засіданні. Документ підготовлено Мінагрополітики.

Залучені грантові кошти дозволять, у першу чергу, забезпечити фінансову підтримку аграріям, які мають у власності чи користуванні до 120 га; утримують до 100 корів або до 500 маточного поголів’я кіз або овець.

За рахунок додатково спрямованих Мінагрополітики коштів сільгоспвиробник може отримати таку підтримку:

  • 4000 грн на один гектар оброблюваних угідь;
  • 7 000 гривень на одну корову всіх напрямів продуктивності;
  • 2000 грн на одну голову кіз або овець.

Заявки на отримання допомоги прийматимуться через Державний аграрний реєстр.

Про початок прийому заявок буде повідомлено на сайті Мінагрополітики. Орієнтовно реєстрація розпочнеться в кінці червня.

Крім того, збільшено статутний капітал Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Це суттєво знизить ризики для банків при кредитуванні і стимулюватиме банки співпрацювати з малими та середніми сільгоспвиробниками.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям