Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.06.24
527 0 Печатать

Земельні ділянки, на яких розташовані фортифікаційні споруд, звільнять від оподаткування

У зв’язку з будівництвом фортифікаційних споруд на прикордонних територіях Харківщини деякі земельні ділянки не можуть використовуватися власниками. Водночас вони продовжують оподатковуватися.

Це питання стало предметом обговорення під час нарад із гуманітарного реагування у Харківській області під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Для його вирішення Мінреінтеграції спільно з Мінагрополітики, Мінфіном, Державною податковою службою України та Харківською ОВА розробили узгоджений алгоритм дій. Відповідно до нього власників ділянок, на яких розташовані або можуть бути розташовані фортифікаційні споруди, звільнятимуть від сплати земельного податку.

Це відбуватиметься з урахуванням рішень Ради оборони Харківської області та відповідно до рішень місцевих рад про встановлення податкових пільг.

Рада оборони Харківської області затверджуватиме перелік ділянок, на яких облаштовуються оборонні споруди, та передаватиме його місцевим радам. Вони ухвалюватимуть рішення про встановлення податкових пільг та надсилатимуть цю інформацію до Державної податкової служби.

Своєю чергою Ірина Верещук дала доручення зацікавленим сторонам оперативно відпрацювати питання звільнення від оподаткування власників таких земельних ділянок із застосуванням узгодженого алгоритму дій.

По материалам Мінреінтеграції

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям