Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.06.24
647 0 Печатать

Чи треба студенту, який отримує пенсію по втраті годувальника, підтверджувати факт навчання?

Моєму сину-студенту, який отримує пенсію по втраті годувальника, виповнюється 19 років. Чи потрібно для продовження виплат надавати до Пенсійного фонду України довідку з вишу про факт навчання?

Діти, які навчаються за денною формою навчання, зокрема у вищих навчальних закладах, мають право на отримання пенсії у зв’язку з втратою годувальника до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років (стаття 36 Закону України Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування).

Виплата на наступний навчальний рік продовжується на підставі даних про навчання за денною формою, отриманих Пенсійним фондом України з Єдиної державної електронної бази з питань освіти автоматично, тобто без необхідності надання довідки закладу освіти про продовження навчання.

По материалам Пенсійний фонд

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям