Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.06.24
647 0 Печатать

Відкориговано порядок повернення помилково сплачених податків

Наказом Мінфіну  від 28.05.2024 р. № 262 внесено зміни до Порядку повернення (перерахування) коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів.  Зауважимо, що це вже вдруге за рік. 

Зокрема, цього разу уточнено, що заява про повернення (перерахування) коштів з бюджету в електронній формі подається з обов'язковим накладанням електронного підпису платника або уповноваженої особи, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, відповідно до вимог Закону "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги".

До заяви одночасно подається копія:

  • платіжної інструкції, яка підтверджує перерахування коштів до бюджету,
  • судового рішення, засвідчена належним чином (у разі повернення судового збору (крім помилково зарахованого) та грошового стягнення за адміністративні правопорушення),
  • документа, що підтверджує відповідні повноваження уповноваженої особи, засвідчена належним чином.

Наказ № 262 набере чинності з дня його офіційного опублікування. На день підготовки матеріалу документ офіційно не опублікований.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям