Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Про порядок відображення результатів перевірки проведеної контролюючим органом (лист ДФС від 28.09.2018 р. № 4195/6/99-99-12-02-01-15/ІПК)

Про порядок відображення результатів перевірки проведеної контролюючим органом (лист ДФС від 28.09.2018 р. № 4195/6/99-99-12-02-01-15/ІПК)

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ІНДИВІДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ

від 28.09.2018 р. № 4195/6/99-99-12-02-01-15/ІПК

Про порядок відображення результатів перевірки проведеної контролюючим органом

Державна фіскальна служба України розглянула лист платника податків щодо порядку відображення результатів перевірки проведеної контролюючим органом в податковій звітності з податку на додану вартість, та, керуючись статтею 52 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), повідомляє.

У своєму листі платник податків повідомив, що контролюючим органом проведено перевірку, за результатами якої встановлено неправомірне перенесення платником податку у рядок 16.1 (значення рядка 21 попереднього звітного (податкового) періоду) до податкової декларації з податку на додану вартість.

Крім того платнику податку відмовлено у наданні бюджетного відшкодування в сумі ____ грн. в зв’язку з включенням до податкового кредиту звітного (податкового) періоду сум несплачених постачальникам за придбані товари.

На підставі вищенаведеного платник просить надати індивідуальну податкову консультацію з питань порядку відображення в податковій декларації з податку на додану вартість результатів перевірки, проведеної контролюючим органом, та надати роз’яснення стосовно порядку складання контролюючими органами податкових повідомлень - рішень (далі - ППР) у разі завищення платником суми від’ємного значення, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду та у разі відмови у наданні платнику податку бюджетного відшкодування.

Порядок надсилання контролюючими органами ППР платникам податку затверджено наказом Міністерства фінансів України від 28.04.2015 р. N 1204 "Про затвердження Порядку надіслання контролюючими органами податкових повідомлень - рішень платникам податку" (далі - наказ N 1204).

Відповідно до пункту 2 розділу II наказу N 1204 у разі відмови у наданні бюджетного відшкодування відповідний структурний підрозділ складає ППР за формою "ВЗ", у разі зменшення від’ємного значення суми податку на додану вартість складається ППР за формою "В4".

Стосовно порядку відображення в податковій звітності з податку на додану вартість результатів проведеної перевірки.

Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість затверджено наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 р. N 21 (далі - наказ N 21).

Платник податку, якому за результатами перевірки контролюючого органу відмовлено в отриманні бюджетного відшкодування та/або зменшено суму від’ємного значення та відповідно вручені ППР за формами "ВЗ" та/або "В4" відповідно, відображає суми зменшеного бюджетного відшкодування та/або зменшеного від’ємного значення в рядку 16.3 "збільшено/зменшено залишок від’ємного значення за результатами перевірки контролюючого органу" у податковій декларації з податку на додану вартість у звітному (податковому) періоді, в якому ППР за формами "ВЗ" та/або "В4" узгоджено (підпункт 5 пункту 4 розділу V наказу N 21).

При цьому у разі заповнення рядка 16.3 обов’язковим є заповненням таблиці "Збільшено/зменшено залишок від’ємного значення за результатами перевірки контролюючого органу на підставі податкового повідомлення-рішення та/або уточнюючого розрахунку".

Згідно з пунктом 52.2 статті 52 Кодексу індивідуальна податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям