Заробітна плата

Valencia
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 57 разів
Подякували: 50 разів

Повідомлення Valencia »

Запуталась, помогите! #wall# Две работницы, работают 3 дня( 3 дня одна, 3 дня вторая). по 8 часов. В месяц получается у одной 14 дней (112 часов), у второй 15дней=120 часов (1 и 2 января не работали). Оклад у обеих по 2000. Подскажите, как правильно начислить им зарплату? В полном размере? или только за отработанное время. Спасибо.

И еще вопрос, если продавец работает по 6 часов в день, 5 дней в неделю, Оклад 2000, как считать? Чёй-то я туплю совсем.....#g_cray2#

Shim
Гений
Гений
Дякував (ла): 76 разів
Подякували: 111 разів

Повідомлення Shim »

Сотрудник с высокой з/платой является еще и внутренним совместителем с окладом 1600грн. Нужно доплачивать до минималки ему как совместителю?

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

Колеги! Ситуація повний п! Прийняли на роботу в кінці грудня робітника по сумісництву. Він звільнився з основного місця праці, нам нічого не сказав. Трудової не приніс. Сьогодні я це витягнула з того мудака (вибачте, але інакшого слова я не підберу). Вийти із ситуації думаю так. Подати повідомлення, з 01.02 перевести гада на основне місце праці, а за січень закрити йому премією те, що бракує до мінімалки, щоб по єсв питань не було.
У кого які варіанти?
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

Nadiy
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 447 разів
Подякували: 1989 разів

Повідомлення Nadiy »

Natalenna писав:Колеги! Ситуація повний п! Прийняли на роботу в кінці грудня робітника по сумісництву. Він звільнився з основного місця праці, нам нічого не сказав. Трудової не приніс. Сьогодні я це витягнула з того мудака (вибачте, але інакшого слова я не підберу). Вийти із ситуації думаю так. Подати повідомлення, з 01.02 перевести гада на основне місце праці, а за січень закрити йому премією те, що бракує до мінімалки, щоб по єсв питань не було.
У кого які варіанти?
Natalenna, а якщо просто уточнити повідомлення про прийняття(скасовуюче по суміснику і початкове на основного), тоді уточнити табл5 за грудень

по вашому варіанту, якщо ви подаєте повідомлення про прийняття нове , то по логіці ви б мали спершу його звільнити

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

Nadiy писав:
Natalenna писав:Колеги! Ситуація повний п! Прийняли на роботу в кінці грудня робітника по сумісництву. Він звільнився з основного місця праці, нам нічого не сказав. Трудової не приніс. Сьогодні я це витягнула з того мудака (вибачте, але інакшого слова я не підберу). Вийти із ситуації думаю так. Подати повідомлення, з 01.02 перевести гада на основне місце праці, а за січень закрити йому премією те, що бракує до мінімалки, щоб по єсв питань не було.
У кого які варіанти?
Natalenna, а якщо просто уточнити повідомлення про прийняття(скасовуюче по суміснику і початкове на основного), тоді уточнити табл5 за грудень

по вашому варіанту, якщо ви подаєте повідомлення про прийняття нове , то по логіці ви б мали спершу його звільнити
Я боюся уточняти повідомлення, бо невідомо як вони будуть його розглядати, окрім того я не знаю якою датою він звільнений.
Щодо переводу, то у законодавстві нема чіткої статті яка б забороняла це робити. Окрім того, при заповненні ЄСВ я керую https://buhgalter911.com/normativnaya-b ... 24623.html
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

Irina777
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1778 разів
Подякували: 1096 разів

Повідомлення Irina777 »

Shim писав:Сотрудник с высокой з/платой является еще и внутренним совместителем с окладом 1600грн. Нужно доплачивать до минималки ему как совместителю?
https://buhgalter911.com/news/news-1025391.html
Требование о доплате до уровня МЗП следует выполнять отдельно по основному месту работы и отдельно на работе по совместительству. Суммировать зарплату по основному месту работы с зарплатой на работе по совместительству, в том числе и внутреннему, не надо. При этом по каждому месту работы зарплату за месяц нужно будет сравнивать с МЗП, определенной пропорционально выполненной норме труда, то есть с учетом занятости работника (пропорционально отработанному рабочему времени).
Почитайте пример №5

Shim
Гений
Гений

Повідомлення Shim »

Nadiy писав:
У кого які варіанти?

Сумісник, як і основний працівник, приймається на роботу на підставі заяви працівника та наказу керівника підприємства про прийом на роботу за сумісництвом.
Але, трудова книжка працівника зберігається за основним місцем його роботи. Отже, запис до неї на роботі за сумісництвом не вносять. Проте за бажанням працівника, запис відомостей про роботу за сумісництвом провадять за основним місцем роботи окремим рядком на підставі витягів із наказів про роботу за сумісництвом (п. 2.14 Інструкції № 58).
У разі працевлаштування зовнішнім сумісником згоди адміністрації за місцем основної роботи отримувати не потрібно.
Мінсоцполітики в листі від 25.05.2015 р. № 198/06/186-15 зауважує: у роботодавця немає обов’язку перевіряти факт укладання та припинення трудового договору за основним місцем роботи.
Заява есть на работу по совместительству? Вы не обязаны проверять где у него трудовая. С февраля принимайте на основное место работы.

Shim
Гений
Гений

Повідомлення Shim »

Irina777 писав: https://buhgalter911.com/news/news-1025391.html
Требование о доплате до уровня МЗП следует выполнять отдельно по основному месту работы и отдельно на работе по совместительству. Суммировать зарплату по основному месту работы с зарплатой на работе по совместительству, в том числе и внутреннему, не надо. При этом по каждому месту работы зарплату за месяц нужно будет сравнивать с МЗП, определенной пропорционально выполненной норме труда, то есть с учетом занятости работника (пропорционально отработанному рабочему времени).
Почитайте пример №5
Спасибо. Поняла. Придется поднять з/плату.
Как было в прошлых годах? Такая же ситуация у меня и раньше.
Нашла такое: "Заробітна плата внутрішнього сумісника для реалізації норми нарахування ЄСВ не менше мінімального розміру зарплати враховуватиметься сумарно із заробітною платою, отриманою за основним місцем роботи". Т.е., до 2017 года доплаты до мин.зарплаты для внутр.совместителя не было, для ЕСВ учитывался общий доход как основного и как совместителя?

Jey
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 59 разів
Подякували: 31 раз

Повідомлення Jey »

Добрый день. Помогите разобраться, пожалуйста.

В феврале работник уходит в отпуск почти на весь месяц, проработает предположительно дней 5 всего. ЗП его равна 3200,00.

ЗП рассчитываем пропорционально отработанному времени, т.е. 3200/20*5=800 грн.
До минималки уже не насчитываю, правильно?
К 800 грн ещё прибавляю отпускные. И потом уже с этой суммы (отпускные+ЗП) удерживаю все налоги, верно? ЕСВ начислять на факт сумму ЗП или на минималку?

svetabez
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 43 рази
Подякували: 445 разів

Повідомлення svetabez »

Jey писав:Добрый день. Помогите разобраться, пожалуйста.

В феврале работник уходит в отпуск почти на весь месяц, проработает предположительно дней 5 всего. ЗП его равна 3200,00.

ЗП рассчитываем пропорционально отработанному времени, т.е. 3200/20*5=800 грн.
До минималки уже не насчитываю, правильно?
К 800 грн ещё прибавляю отпускные. И потом уже с этой суммы (отпускные+ЗП) удерживаю все налоги, верно? ЕСВ начислять на факт сумму ЗП или на минималку?
Если сумма меньше 3200 то доплачивать ЕСВ до минималки

Відповісти

Повернутись до “Зарплата, індексація”