Ната2727 писав:доброго дня
скажіть будь-ласка, в нас працівники працюють позмінно (10 год на тиждень), в табелі їм ставили норму робочого часу на місяць при 40год. роб. тижні
й оклад був згідно штатного розпису
а як мені правильніше рахувати з 1 січня 2017р. Якщо працівник відпрацював 159 год в січні й оклад в нього 3210,00 + 1 година нічна
3210/159=20,19 й за січень буде нараховано 3230,19
чи рахувати погодинну оплату праці 19,34*159год=3075,06???
бо наприклад в березні норма - 175 год й виходить 3384,50 грн
я зовсім заплуталась, як вірно організувати оплату праці працівникам...
Medvedica писав:Доброе утро.
А если у работников фиксированная индексация ее включать при расчете доплаты до МЗП?
Оклад 1828,50
Фиксировання индексация 566
Доплата до МЗП 3200- (1828,50+566)
Или 3200 - 1828,50
Допоможіть буд ласка, в січні підняли оклади до 4000 грн. Керівництво сказало що в лютому знизять оклади до 3000 грн..Чи законно це, чим це грозить для працюючих?
Ksenia1717 писав:Допоможіть буд ласка, в січні підняли оклади до 4000 грн. Керівництво сказало що в лютому знизять оклади до 3000 грн..Чи законно це, чим це грозить для працюючих?
Зниження окладів - це істотне погіршення умов праці і керівництво має повідомити працівників під підпис за 2 місяці. http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/l ... 90046.html
відповідно, вони все одно змушені бдуть робити доплату до мінімалки.
Може, вас переводять на неповний робочий день?
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво
Киви писав:Добрый вечер. Помогите, пожалуйста, найти выход из ситуации: каждый месяц работникам повышали з/п на несколько гривен. По одному сотруднику получилась путаница: июль 16 - 1800грн., август - 1891грн., сентябрь - 1888 грн., октябрь - 1890грн. На данный момент работник уволен. Как теперь выкрутиться? Чем это грозит? Ошибка в августе привела как бы к понижению оклада. Что можно сделать?
Оформите приказ, что он предупрежден за два месяца до снижения его оклада.
Спасибо за ответ. Приказ я делаю 31 августа, о том, что с 1 сентября уменьшается оклад на 3грн? А каким документом предупреждаю работника за 2 месяца? Или приказ тоже должен быть за 2 месяца до 1 сентября?
Киви писав:Добрый вечер. Помогите, пожалуйста, найти выход из ситуации: каждый месяц работникам повышали з/п на несколько гривен. По одному сотруднику получилась путаница: июль 16 - 1800грн., август - 1891грн., сентябрь - 1888 грн., октябрь - 1890грн. На данный момент работник уволен. Как теперь выкрутиться? Чем это грозит? Ошибка в августе привела как бы к понижению оклада. Что можно сделать?
Спасибо за ответ. Приказ я делаю 31 августа, о том, что с 1 сентября уменьшается оклад на 3грн? А каким документом предупреждаю работника за 2 месяца? Или приказ тоже должен быть за 2 месяца до 1 сентября?
А может Вам переделать ШР за август и заплатить оклад + надбавка? Например, 1850 +41=1891. Тогда понижения оклада не будет. У меня в ШР есть графа надбавки. Итого в месяц будет 1891.
1. Приказ - за 2 месяца до 01.09.
2. На приказе "З наказом ознайомлений: _____" и подпись работника.