Пичитайте це може допоможеАннаИванна88 писав:я в марте выписала нн и мне тоже многие вернулись видхылени из-за математики , пришлось ставить много знаков после запятой. сейчас позвонил покупатель с выяснениями и говорит , что теперь она не может включить такиую налоговую в кредит, так как есть какое-то письмо ДФС по этому поводу . кто-то знает , что за письмо?g.let писав:мне тоже приходилось ставить больше 2 знаков, тк не доплатили 273.00 грн при общей стоимости больше 150 тысяч за 1 единицу. И моя НН пришла с отказом в регистрации тк математика не сходилась, пришлось много знаков после запятой ставить, потом регистрация прошла успешноOska1302 писав:Получила НН от поставщика и в цене больше 2-х знаков после запятой, а точнее аж 8!
Налоговый кредит
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 415 разів
- Подякували: 537 разів
-
- Ученик
- Дякував (ла): 7 разів
- Подякували: 1 раз
Колеги, доброго дня! Потрібна допомога професіоналів. Зіткнувся з такою проблемкою: у січні 2017 року одним із контрагентів-продавців були зареєстровані податкові накладні (4 шт.) - 12.01.17, 18.01.17, 20.01.17, 23.01.17.
Податкові накладні від 12.01.17, 18.01.17 і 20.01.17 не містили коди УКТ ЗЕД. Я йому зробив зауваження щодо необхідності РК по зареєстрованим податковим. РК зроблено не було. Може забув, а може проігнорував моє прохання.
Коли подавав декларацію ПДВ за січень - я відніс зараєстровані податкові накладні до податкового кредиту. У березні зателефонували податківці і сказали, що я не мав права відносити до податкового кредиту накладні від 18.01.17 і 20.01.17. Результат даної ситуації- завищення податкового кредиту і, відповідно, недоплата зобов'язань по ПДВ. Загалом ситуація обійшлася подачею УР, самоштрафом 3 % від недоплаченої суми і поповненням електронного рахунку на суму заниженого податкового кредиту за січень 2017 року.
В мене наступне питання: я справді не мав права відносити зареєстровані без кодів УКТ ЗЕД податкові накладні до податкового кредиту?
Податкові накладні від 12.01.17, 18.01.17 і 20.01.17 не містили коди УКТ ЗЕД. Я йому зробив зауваження щодо необхідності РК по зареєстрованим податковим. РК зроблено не було. Може забув, а може проігнорував моє прохання.
Коли подавав декларацію ПДВ за січень - я відніс зараєстровані податкові накладні до податкового кредиту. У березні зателефонували податківці і сказали, що я не мав права відносити до податкового кредиту накладні від 18.01.17 і 20.01.17. Результат даної ситуації- завищення податкового кредиту і, відповідно, недоплата зобов'язань по ПДВ. Загалом ситуація обійшлася подачею УР, самоштрафом 3 % від недоплаченої суми і поповненням електронного рахунку на суму заниженого податкового кредиту за січень 2017 року.
В мене наступне питання: я справді не мав права відносити зареєстровані без кодів УКТ ЗЕД податкові накладні до податкового кредиту?
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 219 разів
- Подякували: 375 разів
Доброго дня всем
Мы сделали предоплату, а продавец исчез.... пропали все объявления, не готвечают на тлф звонки, номера тлф, указанные на сайте минюста принадлежат другим фирмам, ФИО директора фигурирует еще в двух компаниях, и тоже директор... тайна, покрытая мраком... Что в таких случаях делать с кредитом???
подскажите, плиз #g_cray#
Мы сделали предоплату, а продавец исчез.... пропали все объявления, не готвечают на тлф звонки, номера тлф, указанные на сайте минюста принадлежат другим фирмам, ФИО директора фигурирует еще в двух компаниях, и тоже директор... тайна, покрытая мраком... Что в таких случаях делать с кредитом???
-
- Высший разум
вот на сайте РНБА что писали по этому поводуroOKman писав:Колеги, доброго дня! Потрібна допомога професіоналів. Зіткнувся з такою проблемкою: у січні 2017 року одним із контрагентів-продавців були зареєстровані податкові накладні (4 шт.) - 12.01.17, 18.01.17, 20.01.17, 23.01.17.
Отсутствие кода УКТ ВЭД или ошибки в нем могут лишить покупателя права на налоговый кредит.
До 31.12.2017г. за ошибки в кодах в зарегистрированной НН штрафовать по п. 1201.3 НК не будут (п. 351 подразд. 2 разд. ХХ НК). Но это «освобождение» от штрафов касается поставщика, если налоговики явятся к нему с проверкой по жалобе покупателя на ошибки в налоговой накладной.
Такая нормы для покупателя, которая бы позволяла ему показать налоговый кредит по НН с ошибкой в коде — отсутствует.
Поэтому, если код УКТ ВЭД в налоговой накладной будет неправильным или будет отсутствовать, покупатель вправе показать налоговый кредит только после того, как поставщик составит и зарегистрирует «исправляющий» расчет корректировки к такой налоговой накладной (РКНН).
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 7966 разів
- Подякували: 5725 разів
надо понимать налоговую Вам не зарегистрировали? единственное что Вы можете сделать - подать Д8. но права на кредит это не дает. и в суд на взыскание задолженностиg.let писав:Доброго дня всем
-
- Высший разум
нет, не зарегистрировали, и товар вряд ли получим #sigh#ArinaArina писав:надо понимать налоговую Вам не зарегистрировали? единственное что Вы можете сделать - подать Д8. но права на кредит это не дает. и в суд на взыскание задолженности
от что нашла про Д8
При цьому така заява зі скаргою не є підставою для покупця товарів/послуг для включення суми податку до складу податкового кредиту за податковою накладною, щодо якої таку скаргу складено.
все понятно, всем спасибо#curtsey#
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 185 разів
- Подякували: 158 разів
Доброго ранку! Підкажіть, якщо назва товару не зовсім співпадає у видатковій та ПН, це відсутність права на податковий кредит? Чи зараз на все це дивляться більш-менш лояльно? Річ в тім, що сума кредиту дуже велика, на пів-року точно ми будемо з мінусом в деці, тому можуть і гості завітати до нас на перевірку. А придбання - це легковий автомобіль для директора, у видатковій "Автомобіль... марка, модель, тех. характеристики, номер кузова". А в ПН "Автомобіль... марка, модель, номер кузова", тобто відсутні у назві тех. характеристики. ??????
-
- Акула НКУ
с одной стороны - налоговая считает, что название должно быть идентично. с другой - право на кредит есть, если незначительные неточности не препятствуют идентификации операции. в данном случае мелочи, которые не препятствуют. только доказывать это в суде придется. попросите расходку переписать и РК нулевой сделать - не такая уж это проблемаБухгалтер1995 писав:Доброго ранку! Підкажіть, якщо назва товару не зовсім співпадає у видатковій та ПН, це відсутність права на податковий кредит? Чи зараз на все це дивляться більш-менш лояльно? Річ в тім, що сума кредиту дуже велика, на пів-року точно ми будемо з мінусом в деці, тому можуть і гості завітати до нас на перевірку. А придбання - це легковий автомобіль для директора, у видатковій "Автомобіль... марка, модель, тех. характеристики, номер кузова". А в ПН "Автомобіль... марка, модель, номер кузова", тобто відсутні у назві тех. характеристики. ??????
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 185 разів
- Подякували: 158 разів
"Налоговая считает" - це згідно чого вона так вважає? Мене цікавить законодавча база... А щодо Вашої рекомендації... Та пробувала я розмовляти з бухгалтером, але там філія, програми окремо зроблені в головному офісі в Києві для менеджерів та окремо для бухгалтерії. Тобто майже глуха стіна. Тому мені і потрібні аргументи для своєї позиції.ArinaArina писав:с одной стороны - налоговая считает, что название должно быть идентично. с другой - право на кредит есть, если незначительные неточности не препятствуют идентификации операции. в данном случае мелочи, которые не препятствуют. только доказывать это в суде придется. попросите расходку переписать и РК нулевой сделать - не такая уж это проблемаБухгалтер1995 писав:Доброго ранку! Підкажіть, якщо назва товару не зовсім співпадає у видатковій та ПН, це відсутність права на податковий кредит? Чи зараз на все це дивляться більш-менш лояльно? Річ в тім, що сума кредиту дуже велика, на пів-року точно ми будемо з мінусом в деці, тому можуть і гості завітати до нас на перевірку. А придбання - це легковий автомобіль для директора, у видатковій "Автомобіль... марка, модель, тех. характеристики, номер кузова". А в ПН "Автомобіль... марка, модель, номер кузова", тобто відсутні у назві тех. характеристики. ??????
Але ж якщо попросити змінити видаткову під ПН, то нащо ж тоді нульовий РК робити?
-
- Акула НКУ
такое попалосьБухгалтер1995 писав:"Налоговая считает" - це згідно чого вона так вважає? Мене цікавить законодавча база... А щодо Вашої рекомендації... Та пробувала я розмовляти з бухгалтером, але там філія, програми окремо зроблені в головному офісі в Києві для менеджерів та окремо для бухгалтерії. Тобто майже глуха стіна. Тому мені і потрібні аргументи для своєї позиції.ArinaArina писав:с одной стороны - налоговая считает, что название должно быть идентично. с другой - право на кредит есть, если незначительные неточности не препятствуют идентификации операции. в данном случае мелочи, которые не препятствуют. только доказывать это в суде придется. попросите расходку переписать и РК нулевой сделать - не такая уж это проблемаБухгалтер1995 писав:Доброго ранку! Підкажіть, якщо назва товару не зовсім співпадає у видатковій та ПН, це відсутність права на податковий кредит? Чи зараз на все це дивляться більш-менш лояльно? Річ в тім, що сума кредиту дуже велика, на пів-року точно ми будемо з мінусом в деці, тому можуть і гості завітати до нас на перевірку. А придбання - це легковий автомобіль для директора, у видатковій "Автомобіль... марка, модель, тех. характеристики, номер кузова". А в ПН "Автомобіль... марка, модель, номер кузова", тобто відсутні у назві тех. характеристики. ??????
Але ж якщо попросити змінити видаткову під ПН, то нащо ж тоді нульовий РК робити?
то я ошиблась, когда писала: расходку переписать ИЛИ РК нулевой сделать