Номер и дата ГТД в налоговой накладной

податкова накладна, розрахунок коригування до податкової накладної, реєстр і реєстрація податкових накладних
Dfcbkbcf
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 773 рази
Подякували: 1426 разів

Повідомлення Dfcbkbcf »

Аллусик писав:
Вот и я от поставщиков не требую ГТД, так как понимаю, что пока это требование, мягко говоря, некорректно! А от меня в свою очередь требуют и угрожают!
еще и угрожают...#g_cray#

Аллусик
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 871 раз
Подякували: 670 разів

Повідомлення Аллусик »

Dfcbkbcf писав:
Аллусик писав:
Вот и я от поставщиков не требую ГТД, так как понимаю, что пока это требование, мягко говоря, некорректно! А от меня в свою очередь требуют и угрожают!
еще и угрожают...#g_cray#
Угрожают дод.8. При чем одни требуют, чтобы я ГТД не писала, а другие чтоб писала!#hunter# #g_crazy#

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 4095 разів

Повідомлення Marlboro »

оляля писав:
Marlboro писав:
lenapl писав:Только что зарегистрировала налоговые без всяких проблем. Получается что отменили или как???????????
Они зарегистрируются в любом случае.
Кстати, обсудили слегка на другом форуме - импортные накладные можно спокойно регистрировать вне зависимости от того, должен ли там быть № ГТД, есть ли он или его нет. Наличие или отсутствие таких реквизитов не влияет на налоговый кредит.
Если покупатель получит вытяг из ЕРНН о том, что накладная № ХХ от ХХ.ХХ.ХХХХ на сумму ХХ.ХХ (в т.ч. НДС - ХХ.ХХ) зарегистрирована, то он имеет право на НК независимо от других факторов.
а детальніше? або посилання?
Тут и дальше по тексту (внизу страницы). К сожалению пока мало людей приняли участие в обсуждении, но те кто приняли - поддержали )
Некоторые мысли ранее высказывал и здесь на 911. Тогда контраргументов никто не смог привести.
В целом, по кодексу для наличия кредита достаточно:
- правильно оформленная НН на руках;
- факт регистрации этой НН о чем свидетельствует вытяг из ЕРНН.

Так же советую ознакомится постом коллеги Елены Уваровой здесь (внизу страницы): высший админ. суд (передаю привет Попену) поддерживает мысль. Там же ссылка на замечательнейшую подборку по другим вопросам.
Как-то так.

Dfcbkbcf
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 773 рази
Подякували: 1426 разів

Повідомлення Dfcbkbcf »

Аллусик писав:
Угрожают дод.8. При чем одни требуют, чтобы я ГТД не писала, а другие чтоб писала!#hunter# #g_crazy#
смотрите там письмо одно от МинДоха Близнец показал... может пока от них им отмахаться.. все равно до 14 числа время есть и до регистрации...
я просто помню прошлогодний случай..
моя осознанная знакомая начала вписывать ГТД в номенклатуру.., (реально я как оч осознанный бух ничего не делала), а потом ей пришлось по многочисленым просьбам выписывать корректировки к НН с ГТД... вот такие пироги...#wall#

Близнец
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 43 рази

Повідомлення Близнец »

27.06.2013 г. № 9684/7/99-99-19-04-01-17
[right]Головним управлінням Міндоходів
в Автономній Республіці Крим,
областях, містах Києві і Севастополі
Деякі питання заповнення обов’язкових реквізитів податкової накладної[/right]

Міністерство доходів і зборів України у зв’язку з численними зверненнями платників податків, їх об’єднань та центральних органів виконавчої влади стосовно проблемних питань, пов’язаних із необхідністю заповнення обов’язкового реквізиту податкової накладної „номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України” повідомляє таке.

Законом України від 05.07.2012 г. № 5083-VI „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв'язку з проведенням адміністративної реформи в Україні” пункт 201.1 статті 201 Кодексу доповнено новим підпунктом „ї”, відповідно до якого перелік обов’язкових реквізитів, що повинна містити податкова накладна, доповнено новим реквізитом „номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України”.

Разом з цим пунктом 4 розділу ІІ „Прикінцеві положення” вказаного Закону доручено Кабінету Міністрів України забезпечити перегляд та приведення відповідними центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність до цього Закону.

При цьому Законом України від 20.11.2012 г. № 5503-VI „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків і зборів” підрозділ 2 розділу ХХ Податкового кодексу України доповнено пунктом 30, яким тимчасово, до 1 липня 2013 року, призупинено дію підпункту „ї” пункту 201.1 статті 201 Кодексу.

Слід зазначити, що відповідно до пункту 201.1 статті 201 Кодексу, обов'язкові реквізити у податковій накладній зазначаються в окремих рядках.

Таким чином, реквізити „номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України” підлягають зазначенню у податковій накладній з моменту набрання чинності змін до форми податкової накладної про її доповнення відповідними графами для відображення таких реквізитів.

Зобов’язуємо довести вказане до відома підпорядкованих органів Міндоходів і забезпечити проведення роз’яснювальної роботи серед платників податків із зазначеного питання.
Перший заступник Міністра [right]С.Д. Дериволков[/right]

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Marlboro »

Да здравствует логика ;)

оляля
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1061 раз
Подякували: 4945 разів

Повідомлення оляля »

а тепер я скажу крамольну річ: лист адресований кому? якось негоже, мабуть, нам, платникам податків, читати інтимне листування між міздохом і його структурами, хіба ні? то мабуть, варто розжитися кожному на ІПК?

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Marlboro »

оляля писав:а тепер я скажу крамольну річ: лист адресований кому? якось негоже, мабуть, нам, платникам податків, читати інтимне листування між міздохом і його структурами, хіба ні? то мабуть, варто розжитися кожному на ІПК?
Это дельная мысль, получить таковую желательно как и советовала Любознательная ДО подачи декларации за июль, то-есть время пока-что есть.

Близнец
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 43 рази

Повідомлення Близнец »

оляля писав:а тепер я скажу крамольну річ: лист адресований кому?
Зобов’язуємо довести вказане до відома підпорядкованих органів Міндоходів і забезпечити проведення роз’яснювальної роботи серед платників податків із зазначеного питання.

оляля
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1061 раз
Подякували: 4945 разів

Повідомлення оляля »

Близнец писав:
оляля писав:а тепер я скажу крамольну річ: лист адресований кому?
а як довести, що вони мені роз"яснили?

Відповісти

Повернутись до “Податкова накладна”