т.е я правильно понимаю, что доплата может быть даже в сумме 10грн ( это я утрирую, но все же)?Popen писав:1. Но не более 1/2 ставки.Dayana1 писав:Добрый день! Поделитесь опытом. У меня в отпуск уходит кладовщик, на время отпуска возлагаю обязанности на другого сотрудника.
Варианты :
1. На менеджера с доплатой, только вопрос сколько доплата минимум должна быть?
2. На замдиректора без доплаты. Но в это же время в отпуск уходит директор, не будет ли слишком нагрузки для зама, не буде ли нарушение трудового законодательства ?
Заробітна плата
-
- Оракул
- Дякував (ла): 127 разів
- Подякували: 12 разів
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 932 рази
- Подякували: 1064 рази
Доплата за суміщення чи виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника — одна з мінімальних державних гарантій в оплаті праці. За порушення — штраф
10 МЗП за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення
Доплата за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника — до 100% тарифної ставки ,окладу, посадового окладу відсутнього працівника (Додаток 3 до Угоди).
Генеральна угода про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні від 23.08.2016.
Працівникам, які виконують на тому самому підприємстві, в установі, організації обов’язки тимчасово відсутнього працівника без звільнення від своєї основної роботи, здійснюється доплата за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника (ст. 105 КЗпП). Розміри доплат за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника встановлюються на умовах, передбачених у колективному договорі (ч. 2 ст. 105 КЗпП). Розмір доплати прямо залежить від обсягу виконуваних обов’язків (робіт)
Конкретний розмір доплати зазначають у наказі про її призначення залежно від обсягу виконуваних робіт /обов’язків
10 МЗП за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення
Доплата за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника — до 100% тарифної ставки ,окладу, посадового окладу відсутнього працівника (Додаток 3 до Угоди).
Генеральна угода про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні від 23.08.2016.
Працівникам, які виконують на тому самому підприємстві, в установі, організації обов’язки тимчасово відсутнього працівника без звільнення від своєї основної роботи, здійснюється доплата за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника (ст. 105 КЗпП). Розміри доплат за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника встановлюються на умовах, передбачених у колективному договорі (ч. 2 ст. 105 КЗпП). Розмір доплати прямо залежить від обсягу виконуваних обов’язків (робіт)
Конкретний розмір доплати зазначають у наказі про її призначення залежно від обсягу виконуваних робіт /обов’язків
-
- Светоч Мысли
Наказ про виконання обов’язків директора під час його відпустки
Товариство з обмеженою відповідальністю «Щастя »
Код ЄДРПОУ ххххх
НАКАЗ
09.08.2018 м. Київ № 1-к/тм
Про виконання обов’язків директора
ПОКЛАСТИ:
Виконання обов’язків директора Щасливий на час його відпустки зххх по ххх тривалістю 14 календарних днів на заступника директора Іванова Петра Пктровича
з доплатою у розмірі 30% посадового окладу директора, згідно з колективним договором, з наданням права підпису фінансових та організаційно-розпорядчих документів.
Підстави: 1. Пункт 1.6 посадової інструкції заступника директора.
2. Додаток 2 «Перелік доплат та надбавок до тарифних ставок і посадових окладів працівників» до колективного договору на 2017-2019 рр.
Директор Щасливий
Товариство з обмеженою відповідальністю «Щастя »
Код ЄДРПОУ ххххх
НАКАЗ
09.08.2018 м. Київ № 1-к/тм
Про виконання обов’язків директора
ПОКЛАСТИ:
Виконання обов’язків директора Щасливий на час його відпустки зххх по ххх тривалістю 14 календарних днів на заступника директора Іванова Петра Пктровича
з доплатою у розмірі 30% посадового окладу директора, згідно з колективним договором, з наданням права підпису фінансових та організаційно-розпорядчих документів.
Підстави: 1. Пункт 1.6 посадової інструкції заступника директора.
2. Додаток 2 «Перелік доплат та надбавок до тарифних ставок і посадових окладів працівників» до колективного договору на 2017-2019 рр.
Директор Щасливий
-
- Оракул
- Дякував (ла): 127 разів
- Подякували: 12 разів
спасибо.
а как быть с этим ?
п. 15 постановления № 1145 содержит перечень категорий работников, на которых действие данного постановления не распространяется и которые соответственно не имеют права на доплату за выполнение обязанностей временно отсутствующего работника. Такими работниками являются, в частности: — руководители предприятий, учреждений и организаций и их заместители и помощники;
Если я правильно понимаю, то согласно этому пункту заместителю директора я могу недоплачивать или я неправильно понимаю?
Поправьте если не так.
И еще вопрос нет у меня кол договора и нигде не прописаны доплаты, значит мне это надо сделать задним числом? или можно как-то обойтись без него?
а как быть с этим ?
п. 15 постановления № 1145 содержит перечень категорий работников, на которых действие данного постановления не распространяется и которые соответственно не имеют права на доплату за выполнение обязанностей временно отсутствующего работника. Такими работниками являются, в частности: — руководители предприятий, учреждений и организаций и их заместители и помощники;
Если я правильно понимаю, то согласно этому пункту заместителю директора я могу недоплачивать или я неправильно понимаю?
Поправьте если не так.
И еще вопрос нет у меня кол договора и нигде не прописаны доплаты, значит мне это надо сделать задним числом? или можно как-то обойтись без него?
-
- Светоч Мысли
Dayana1 писав:спасибо.
а как быть с этим ?
Поправьте если не так.
Доплату укажите в приказе
-
- Светоч Мысли
Згідно ст. 105 Кодексу законів про працю працівникам, які виконують на тому ж підприємстві, в установі, організації поряд з своєю основною роботою, обумовленою трудовим договором, додаткову роботу за іншою професією (посадою) або обов’язки тимчасово відсутнього працівника без звільнення від своєї основної роботи, провадиться доплата за суміщення професій (посад) або виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника.Яночка писав:Если в штатном расписании нет должности кассира, и по приказу обязанности кассира выполняет гл. бухгалтер, обязательно ли доплачивать гл. буху за выполнение обязанностей кассира?
Розміри доплат встановлюються на умовах, передбачених у колективному договорі або наказом по підприємству.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 2476 разів
- Подякували: 759 разів
На малых фирмах гл. бух. как правило и кассирДарция писав:Згідно ст. 105 Кодексу законів про працю працівникам, які виконують на тому ж підприємстві, в установі, організації поряд з своєю основною роботою, обумовленою трудовим договором, додаткову роботу за іншою професією (посадою) або обов’язки тимчасово відсутнього працівника без звільнення від своєї основної роботи, провадиться доплата за суміщення професій (посад) або виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника.Яночка писав:Если в штатном расписании нет должности кассира, и по приказу обязанности кассира выполняет гл. бухгалтер, обязательно ли доплачивать гл. буху за выполнение обязанностей кассира?
Розміри доплат встановлюються на умовах, передбачених у колективному договорі або наказом по підприємству.
И раньше никто на это внимания не обращал. А теперь .............................
Получается недоплата з/п, а здесь ведь и срока исковой давности нет ?
Подскажите пожалуйста , как рассчитать зп сотруднику в такой ситуации:
Сотрудник ушел в отпуск с 01.08 по 31.08. Но в период отпуска ему захотелось уволиться 14 августа. Как я должна его рассчитать, если ему еще положено компенсация 7 дней и как мне считать 14 августа, как рабочий день или его не нужно оплачивать, ведь он вроде в отпускных то оплачен.
Сотрудник ушел в отпуск с 01.08 по 31.08. Но в период отпуска ему захотелось уволиться 14 августа. Как я должна его рассчитать, если ему еще положено компенсация 7 дней и как мне считать 14 августа, как рабочий день или его не нужно оплачивать, ведь он вроде в отпускных то оплачен.
Подскажите пожалуйста , как рассчитать зп сотруднику в такой ситуации: