2-а група

Загальні питання, ставка податку, книга обліку доходів
Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 14220 разів
Подякували: 28050 разів

Повідомлення Яков »

mrhami писав:
01 вересня 2024, 22:17
Впервые зарегистрировал ФОП 28 августа, 2 группа, сегодня первое сентября, в кабинете налоговой Дата переходу на спрощену систему оподаткування
01.09.2024
Група
2
Ставка
20,
Когда в пункте стан расчетов с бюджетом появится платеж единого податку 1420 грн? Там только налоги на недвижимость...
Знаю что оплатить надо до 20.09.2024
Платёж появится после того, как Вы оплатите, а начисления до 20 сентября точно появятся
Зображення

Ontogo
УченикУченик

Повідомлення Ontogo »

Всіх вітаю, хочу відкрити свою точку з ремонту електроніки, відкриттям ФОП займаюся вперше і є питання, на яке мені в податковій так і не змогли відповісти. У знайомого є приміщення і він безкоштовно готовий надати мені там кілька квадратних метрів для моєї діяльності, повністю на безоплатній основі. Інтернет говорить що начебто як можна укласти договір позики і таким чином вказати цю адресу у формі 20 ОПП, але там же зазначено, що податковій не подобається такі договори і починають нав'язувати, що безкоштовна оренда це теж прибуток і все інше. Тому хочу запитати як правильно і за законом легалізувати своє знаходження в цьому приміщенні, місто Запоріжжя, якщо це має значення. Заздалегідь дякую за допомогу.

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1929 разів
Подякували: 6617 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Ontogo писав:
02 вересня 2024, 10:54
Всіх вітаю, хочу відкрити свою точку з ремонту електроніки, відкриттям ФОП займаюся вперше і є питання, на яке мені в податковій так і не змогли відповісти. У знайомого є приміщення і він безкоштовно готовий надати мені там кілька квадратних метрів для моєї діяльності, повністю на безоплатній основі. Інтернет говорить що начебто як можна укласти договір позики і таким чином вказати цю адресу у формі 20 ОПП, але там же зазначено, що податковій не подобається такі договори і починають нав'язувати, що безкоштовна оренда це теж прибуток і все інше. Тому хочу запитати як правильно і за законом легалізувати своє знаходження в цьому приміщенні, місто Запоріжжя, якщо це має значення. Заздалегідь дякую за допомогу.
Заключити договір оренди з фізособою. Подати 20-ОПП
Плату ви можете встановити на власний розсуд в принципі....
При сплаті орендної плати утримувати ПДФО та ВЗ
Ну і подавати звітність, поки що раз в квартал...
Це самий безпечний спосіб не мати питань від податкової... Імхо

Яков
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 14220 разів
Подякували: 28050 разів

Повідомлення Яков »

Зображення

Оля-ля777
Гений
Гений
Дякував (ла): 123 рази
Подякували: 216 разів

Повідомлення Оля-ля777 »

Tasa писав:
02 вересня 2024, 11:01
Ontogo писав:
02 вересня 2024, 10:54
Заключити договір оренди з фізособою. Подати 20-ОПП
Плату ви можете встановити на власний розсуд в принципі....
При сплаті орендної плати утримувати ПДФО та ВЗ
Ну і подавати звітність, поки що раз в квартал...
Це самий безпечний спосіб не мати питань від податкової... Імхо
Іще є нюанс, що ПДФО сплачується не менше ніж з мінімального орендного платежу.
Спойлер
Звертаємо увагу, що об’єкт оподаткування визначається виходячи з розміру орендної плати, зазначеної в договорі оренди, але не менше ніж мінімальна сума орендного платежу за повний чи неповний місяць оренди. Мінімальна сума орендного платежу визначається за методикою, що затверджується Кабінетом Міністрів України, виходячи з мінімальної вартості місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомості з урахуванням місця її розташування, інших функціональних та якісних показників, що встановлюються органом місцевого самоврядування села, селища, міста, на території яких вона розташована, та оприлюднюється у спосіб, найбільш доступний для жителів такої територіальної громади. Якщо мінімальну вартість не встановлено чи не оприлюднено до початку звітного (податкового) року, об'єкт оподаткування визначається виходячи з розміру орендної плати, зазначеного в договорі оренди.

Yaver
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 6 разів

Повідомлення Yaver »

Добрий день, ФОП заплатив в касі банка рахунок на ТОВку. Купив ОЗ для подальшої діяльності ФОПа. Чи буде правильно використати авансовий звіт,щоб провести цю оплату в обліку ФОПа?

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Yaver писав:
06 вересня 2024, 14:16
Добрий день, ФОП заплатив в касі банка рахунок на ТОВку. Купив ОЗ для подальшої діяльності ФОПа. Чи буде правильно використати авансовий звіт,щоб провести цю оплату в обліку ФОПа?
ФОП 2 група не зобов"язаний вести облік....
І може використовувати будь-яке власно майно у своїй діяльності.

Yaver
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 6 разів

Повідомлення Yaver »

Tasa писав:
06 вересня 2024, 14:50
Yaver писав:
Це я знаю, що не зобов'язаний. Але веду в 1с,бо мені так зручно. І зараз виходить , що без руху по р/р треба провести оплату постачальнику.

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Yaver писав:
06 вересня 2024, 16:16
Спойлер
Tasa писав:
06 вересня 2024, 14:50
Yaver писав:
Це я знаю, що не зобов'язаний. Але веду в 1с,бо мені так зручно. І зараз виходить , що без руху по р/р треба провести оплату постачальнику.
Можете робити як вам зручно.

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2114 разів
Подякували: 10409 разів

Повідомлення Popen »

Yaver писав:
06 вересня 2024, 16:16
Ой лишенько! :o "1с" - це заборонене враже ПЗ і ви можете за це цілком реально опинитися у буцигарні...

Відповісти

Повернутись до “2-я група. Фізичні особи-підприємці”