Податківці продовжують "палитися" на блокуванні ПН

13.06.23

Працівники ДБР викрили двох керівниць відділів податкової служби в Кіровоградській області на вимаганні хабарів з підприємців за не перешкоджання бізнесу. Гроші вони отримували за «ручне» розблокування податкових накладних.

Начальниця відділу контролю за відшкодуванням ПДВ спільно з начальницею відділу роботи із ризиками податкової служби в Кіровоградській області налагодили схему збагачення на підприємцях.

Податківиці скористались негативною тенденцією масового блокування податкових накладних та віднесення їх до критеріїв ризиковості платника податку. Вони змушували керівників підприємств «купувати» послуги «ручного режиму» реєстрації податкових накладних. «Такса» складала 1% від загальної суми.

Спільно з ДСР Нацполіції одну з фігуранток затримано "на гарячому" під час отримання обумовленої суми, їй повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення іншій податківиці про підозру за цією ж статтею.

Працівники ДБР провели обшуки за місцем проживання та роботи фігуранток. Під час слідчих дій знайдено у різних валютах мільйони гривень.

Процесуальне керівництво здійснює Кіровоградська обласна прокуратура.