В Україні може з'явитися нове свято - День подяки

08.08.23

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується внести зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України, доповнивши перелік святкових днів і визначивши, що 22 жовтня в країні відзначається День подяки.

Як зазначає автор проєкту, депутат від партії "Слуга Народу", в умовах повномасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України продовжується потужне відродження Української нації. Встановлення дати святкування Дня подяки має логічну аргументацію: насамперед це підняття вдячності на загальнонаціональний рівень (як це зроблено у деяких високорозвинутих країнах), коли кожна людина матиме офіційну нагоду висловити подяку всім тим, кому вона бажає це зробити.

Чому саме 22 жовтня? Осіння пора, багата урожаєм овочів та фруктів, сприятиме запровадженню традиції проводити дане свято за святковим (родинним) столом.

У світі 22 жовтня відзначають День змін на краще. Свято «National Make A Difference Day» присвячене тому, щоб люди мали змогу спільними зусиллями змінити світ на краще, допомогти оточуючим та зробити життя кращим, що логічно поєднується з ідеєю Дня подяки.

Ухвалення зазначеного законопроєкту дозволить підняти рівень вдячності, як важливої позитивної риси громадянського суспільства, закріпити її на загальнонаціональному рівні, що позитивно вплине на зміцнення національної єдності в Україні.

Законопроєкт № 9574 "Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня – День подяки"