В Україні розглянуть ідею нового свята – Дня подяки Богові

30.11.23

Не так давно ми розповідали, що до Верховної Ради надійшов законопроєкт, яким пропонується  запровадити нове свято, День подяки. Це свято  відзначатимуть 22 жовтня. Відповідні зміни буде внесено до статті 73 Кодексу законів про працю України та доповнено перелік святкових днів. Більш детально про це свято у нашому матеріалі В Україні може з'явитися нове свято - День подяки.

Зараз розповімо Вам про інше свято. На сайті Верховної Ради зареєстровано проєкт Постанови про встановлення в Україні святкового дня - День подяки Богові.  

День Подяки Богові пропонується святкувати на міжконфесійному рівні з тією метою, щоб увесь український народ міг звернутись до Бога з подякою за Його милість, яка була явлена до українського народу в різні історичні часи та проявляється у теперішній час, коли Україна опинилася в умовах повномасштабної збройної агресії з боку російської федерації.

Народ України в усі часи своєї історії пережив багато лихоліть і скрутних часів для усієї нації. Внутрішня сила, мужність та незламність української нації має свій початок у давніх християнських коренях, які обумовили наявність у переважної частини українського суспільства потреби і у теперішній час звертатись до Бога зі словами вдячності та шукати допомоги. Ідея вдячності Богу і ближньому – це ознака високої культури, духовності та економічного процвітання нації.

Святкувати День подяки Богові пропонується в останню неділю вересня. Вибір цього дня у році для святкування Дня подяки Богові пояснюється традиційним для українського народу звичаєм збиратися разом після збору врожаю та дякувати Богові за родючість землі, зібраний з полів хліб та добробут кожної родини. У цей день кожний матиме особливу нагоду звернутися до Всевишнього з молитвою про очищення від гріхів і духовне зцілення, з подякою про добробут і добрі врожаї у нашій країні, з проханням про збереження миру, єдності та незалежності нашої держави.

Не так давно ми розповідали, що до Верховної Ради надійшов законопроєкт, яким пропонується  запровадити нове свято, День подяки. який відзначатимуть 22 жовтня. Відповідні зміни буде внесено до статті 73 Кодексу законів про працю України та доповнивши перелік святкових днів.