Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.12.23
928 0 Печатать

Усунуто проблеми, які перешкоджали ввезенню в Україну гуманітарної допомоги, - Держмитслужба

У Держмитслужбі наголошують, що жодних проблем у роботі інформаційних систем митниці, які б перешкоджали ввезенню в Україну гуманітарної допомоги, немає!

За інформацією, яка надходить до Держмитслужби, у волонтерів виникають проблеми із реєстрацією в Автоматизованій системі реєстрації гуманітарної допомоги, яку адмініструє Мінсоцполітики України.

Якщо у вас є питання щодо реєстрації, звертайтеся будь ласка до контакт центру  Мінсоцполітики за номером (044)-494-19-10.

Державна митна служба України у свою чергу реалізувала блок інформаційного обміну з Мінсоцполітики, а саме - отримання унікальних кодів гуманітарної допомоги і електронних декларацій про ввезення гуманітарних вантажів. 

Крім того, реалізовано можливість при наявності унікального коду гуманітарної допомоги подати декларацію через сервіс «Єдине вікно для міжнародної торгівлі».

Для забезпечення безперешкодного пропуску на митну територію України товарів гуманітарної допомоги у пунктах пропуску знаходиться достатня кількість примірників декларації про товари, що визнаються гуманітарною допомогою (зразок).

З новим порядком пропуску гуманітарної допомоги можна ознайомитись за посиланням.

Довідково:

У зв'язку з набранням 01.12.2023 чинності Порядку пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану, затвердженого постановою КМУ від 05.09.2023 р. № 953, наказом Міністерства соціальної політики України затверджено Методичні рекомендації щодо організації ввезення транспортних засобів, товарів військового призначення та подвійного використання в умовах воєнного стану.

Зокрема, в методичних рекомендаціях наведені роз'яснення щодо підтвердження необхідного для звільнення від оподаткування статусу гуманітарної допомоги при поданні декларації гуманітарної допомоги як в електронному, так і паперовому вигляді для автомобілів, що ввозяться благодійними, громадськими організаціями, волонтерами, а на митній території України передаються для використання особам, визначеним Законом України «Про гуманітарну допомогу» (ЗСУ, Нацгвардія, СБУ, МВС, ДСНС та ін).

По материалам Держмитслужба

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям