Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.12.23
1372 0 Печатать

З 1 січня 2024 року збільшится сума пенсійного збору при першій реєстрації легкових авто

Розмір збору залежить від суми прожиткового мінімуму, який з 1 січня становить 3028 грн.

Збір на обов’язкове державне пенсійне страхування сплачується у розмірі залежно від вартості легкового автомобіля, визначеної відповідно до договору купівлі-продажу, довідки-рахунку торговельних організацій, договору міни, довідки органів митної служби, акта експертної оцінки вартості автомобіля, інших документів, що підтверджують цю вартість, без урахування податку на додану вартість, у розмірі:

– 3 %– якщо вартість легкового автомобіля не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року;

– 4 %– якщо вартість легкового автомобіля перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року;

– 5 %– якщо вартість легкового автомобіля перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року – більше 878,1 тис. грн.

Отже, з 1 січня 2024 року:

– не перевищує або дорівнює 499 620,0 грн – сплачується 3%;

– більше ніж 499 620,0 грн, але не перевищує або дорівнює 878120,0 грн – 4%;

– більше ніж 878 120,0 грн. – 5%.

Збір сплачується на бюджетні рахунки, відкриті в органах Казначейства, за місцем проведення першої державної реєстрації в Україні легкового автомобіля в сервісних центрах МВС. Номери рахунків можна дізнатися на сайті ДКСУ в розділі Діяльність/Реквізити дохідних рахунків.

По материалам ГУ Пенсійного фонду в Миколаївській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям