Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.02.24
1044 0 Печатать

Заповнюємо додатки 1, 2, 3 до декларації екоподатку

Чи заповнюються колонки 2 додатків 1, 2, 3 до податкової декларації екологічного податку щодо кодів забруднюючої речовини або відходів, яка подається платником екологічного податку за звітний квартал, в якому не здійснювалися викиди, скиди забруднюючих речовин, розміщення відходів?

Пунктом 250.9 ПКУ передбачено, що якщо платник екологічного податку з початку звітного року не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, то такий платник податку повинен повідомити про це відповідний контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву про відсутність у нього у звітному році об’єкта обчислення екологічного податку. В іншому разі платник податку зобов’язаний подавати податкові декларації відповідно до ст. 250 ПКУ.

Форма податкової декларації екологічного податку затверджена наказом Мінфіну від 17.08.2015 р. № 715  (далі – Декларація).

Невід’ємною частиною Декларації є 6 (шість) типів додатків.

Відповідний тип додатка забезпечує обчислення податкового зобов’язання за відповідним видом об’єкта оподаткування – викиди в атмосферне повітря, скиди у водні об’єкти та інші, зокрема:

розрахунок за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення здійснюється у додатку 1 (далі – Додаток 1).

розрахунок суми екологічного податку, що справляється за скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, здійснюється у Додатку 2 (далі – Додаток 2).

розрахунок суми екологічного податку, що справляється за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах, здійснюється у Додатку 3 (далі – Додаток 3).

Згідно з примітками до Додатків 1, 2, 3, зокрема, зазначається платником наступна інформація:

у колонці 2 Додатка 1 – код забруднюючої речовини відповідно до додатка 7 до Декларації;

у колонці 2 Додатка 2 – код забруднюючої речовини відповідно до додатка 8 до Декларації;

у колонці 2 Додатка 3 – код відходів, рівень небезпечності та клас небезпеки відходів відповідно до додатка 9 до Декларації.

При цьому колонки 2 додатків 1, 2, 3 до Декларації щодо кодів забруднюючої речовини або відходів є обов’язковими для заповнення (у тому числі при поданні платниками екологічного податку Декларації разом з Додатками 1, 2, 3 за звітний квартал, в якому не здійснювалися викиди, скиди забруднюючих речовин, розміщення відходів відповідно до п. 250.9 ПКУ).

По материалам Категорія 117.05 "ЗІР"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям