Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.04.24
551 0 Печатать

Чи можна подавати Звіт про КІК без річної декларації про майновий стан?

Чи можна подавати Звіт про контрольовані іноземні компанії без річної декларації про майновий стан і доходи, якщо така декларація не обов’язкова до подання?

Пунктом 392.5 ПКУ встановлено вимоги щодо складання і подання Звіту про контрольовані іноземні компанії (далі – Звіт).

Зокрема, п.п. 392.5.2 ПКУ передбачено, що контролюючі особи зобов’язані подавати Звіт до контролюючого органу одночасно з поданням річної декларації про майновий стан і доходи або податкової декларації з податку на прибуток підприємств за відповідний календарний рік засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України від 22.05.2003 р. № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» та від 05.10.2017 р. № 2155-VIII «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги».

Форма Декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) та Інструкція щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Інструкція) затверджені наказом Мінфіну від 02.10.2015 р. № 859.

Відповідно до п. 2 розд. II «Порядок оформлення декларації» Інструкції додатки є складовою частиною Декларації і без Декларації не є дійсними.

Для фізичних осіб – контролерів контрольованих іноземних компаній формою Декларації передбачено заповнення окремого додатка КІК «Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначених з частини прибутку контрольованої іноземної компанії».

Додаток КІК заповнюється окремо за кожною контрольованою іноземною компанією. Податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, що підлягають сплаті з прибутку контрольованої іноземної компанії, розраховуються відповідно до положень ст. 392 розд. I ПКУ та пп. 170.13, 170.131 ПКУ (п. 9 розд. IV «Порядок заповнення додатків до декларації» Інструкції).

Рядок 10.14 Декларації і рядки додатку КІК є обов’язковими для заповнення, містять числове поле або літери, тому за відсутності об’єкта оподаткування або податку у кожному з них зазначається нуль.

Отже, Звіт необхідно подавати разом із податковою декларацією, навіть за відсутності зобов’язань за Декларацією.

По материалам Категорія 103.29 "ЗІР"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям