Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


07.06.24
469 0 Печатать

Як подати заяву про виключення з реєстру волонтерів

Який порядок подання заяви про виключення з реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації за ф. № 3-РВ?

Відповідно до п. 2 прим. 1 розд. VII «Прикінцеві положення» Закону України від 05.07.2012 р. № 5073-VI «Про благодійну діяльність та благодійні організації» реєстр волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф (далі – Реєстр волонтерів) формується і ведеться центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, та оприлюднюється на його офіційному вебпорталі. Порядок формування та ведення Реєстру волонтерів визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

Наказом Мінфіну від 30.10.2014 р. № 1089 затверджено Порядок формування та ведення Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації (далі – Порядок № 1089).

Згідно з абз. 1 п. 3.1 розд. ІІІ Порядку № 1089 виключення волонтера антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації (далі – волонтер) з Реєстру волонтерів здійснюється на підставі заяви про виключення з Реєстру волонтерів АТО та/або здійснення заходів із забезпечення НБО за формою № 3-РВ (далі – Заява за ф. № 3-РВ), наведеної у додатку 4 до Порядку № 1089.

Заява за ф. № 3-РВ подається волонтером до територіального органу ДПС у паперовій або електронній формі у такому самому порядку, як і при включенні до Реєстру волонтерів.

Так, відповідно до пп. 2.1 та 2.2 розд. ІІ Порядку № 1089 заяву в електронній формі з дотриманням вимог законів України

  • від 22 травня 2003 року № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг»,
  • від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги»,
  • від 15 липня 2021 року № 1689-IX «Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг»

фізична особа – благодійник подає засобами Порталу Дія, Електронного кабінету, що функціонує відповідно до ст. 42 прим. 1 п. 1 розд. II Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ), або технічними засобами електронної комунікації.

Заява в електронній формі також може бути подана засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі – Портал Дія).

У Заяві за ф. № 3-РВ фізичною особою – благодійником зазначається дата припинення діяльності як волонтера, яка не може бути пізніше дати подання такої заяви (абзац другий п. 3.1 розд. ІІІ Порядку № 1089).

У разі отримання Заяви за ф. № 3-РВ територіальний орган ДПС протягом одного робочого дня виключає волонтера з Реєстру волонтерів (п. 3.2 розд. ІІІ Порядку № 1089).

Відповідно до п. 3.4 розд. ІІІ Порядку № 1089 у рішенні територіального органу ДПС про виключення волонтера з Реєстру волонтерів зазначаються дані про волонтера, причина виключення волонтера з Реєстру волонтерів та дата припинення фізичною особою діяльності як волонтера. Рішення підписується керівником територіального органу ДПС (заступником керівника або уповноваженою особою) за основним місцем обліку волонтера.

Рішення про виключення з Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф оформляється за формою № 5-РВ (далі – Рішення про виключення з Реєстру волонтерів за ф. № 5-РВ) (додаток 5 до Порядку № 1089).

Протягом одного робочого дня, що настає за днем виключення волонтера з Реєстру волонтерів, територіальний орган ДПС у порядку, визначеному ст. 42 розд. ІІ ПКУ, направляє один примірник Рішення про виключення з Реєстру волонтерів за ф. № 5-РВ за місцем проживання фізичної особи, зазначеним у Реєстрі волонтерів, розміщує примірник рішення в електронній формі в Електронному кабінеті.

У разі виключення волонтера з Реєстру волонтерів за Заявою за ф. № 3-РВ до Реєстру волонтерів вноситься зазначена в заяві дата припинення діяльності фізичної особи як волонтера або, якщо така дата в заяві не зазначена, то дата припинення діяльності фізичної особи як волонтера, що відповідає даті подання заяви (п. 3.5 розд. ІІІ Порядку № 1089).

Датою виключення з Реєстру волонтерів є дата внесення відповідного запису до Реєстру волонтерів (п. 3.6 розд. ІІІ Порядку № 1089).

Заяви за ф. № 3-РВ, подані в паперовій або електронній формі, та Рішення про виключення з Реєстру волонтерів за ф. № 5-РВ підлягають обов’язковій реєстрації у журналі у день їх отримання/прийняття (п. 3.7 розд. ІІІ Порядку № 1089).

Виключення волонтера з Реєстру волонтерів за Заявою за ф. № 3-РВ не обмежує можливості його повторного включення до Реєстру волонтерів (п. 3.8 розд. ІІІ Порядку № 1089).

На вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів розміщено електронну форму Заяви за ф. № 3-РВ за ідентифікатором F1308401.

По материалам Категорія 103.15 "ЗІР"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям