Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.06.24
675 0 Печатать

Українські аграрії отримують кредити під гарантії Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві вже видав гарантії банкам на позики для аграріїв на 2,6 млн гривень. Загальна сума кредитів, отриманих фермерами, склала понад 5 млн гривень. 

Про це йшлося під час наради виконуючого обов’язки Міністра агрополітики Тараса Висоцького з менеджментом Фонду.

Середній розмір кредиту для аграріїв під гарантії Фонду наразі становить від 500 тис. до 1 млн гривень.

На сьогодні Фонд співпрацює з трьома банками - Прокредитбанком, Укргазбанком та Ощадбанком. Ще з 11-ма банками тривають переговори з метою розширення партнерства та збільшення доступності фінансових послуг для малих сільгоспвиробників.

Аграріям,  щоб отримати гарантії Фонду,  необхідно звернутися в банк, який співпрацює з Фондом,  та подати заявку на кредит. Проаналізувавши пакет документів, банк надасть відповідь щодо суми кредитування. У випадку позитивної відповіді позичальник може претендувати на гарантію Фонду у розмірі 50% від суми кредиту.

Для інформування аграріїв про гарантії кредитів від Фонду триває кампанія в регіонах для сільгоспвиробників. Фермерів ознайомлюють з інструментами Фонду та проводять навчання з підготовки до подачі заявок на кредити.

Інформаційна кампанія триває за підтримки Міжнародної фінансової корпорації (IFC), Світового банку та Мінагрополітики.  

Довідково

Діяльність Фонду спрямована на підтримку дрібних, малих та середніх фермерів, які обробляють землю до 500 га. Позичальники можуть отримати інвестиційні кредити на термін до 7 років, кредити для купівлі землі до 10 років, та обігові кошти на строк до 3 років з максимальною сумою кредиту на одного позичальника - 30 млн грн. Щоб отримати доступ до гарантій Фонду, фермер має бути зареєстрованим в Державному аграрному реєстрі.  

По материалам Мінагрополітики

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям