Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.06.24
421 0 Печатать

Дію «транспортного безвізу» з ЄС пролонговано ще на один рік

Дію Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС продовжено на рік із можливістю її автоматичної пролонгації до кінця 2025 року. Про домовленість між нашою державою та Європейською комісією щодо «транспортного безвізу» повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Таким чином вантажні автоперевезення як з України до ЄС, так і у зворотному напрямку — з Євросоюзу в Україну — і далі не потребуватимуть спеціальних дозволів.

Також оновлена угода передбачає низку взаємних зобов’язань щодо наявності ліцензій на перевезення та маркування вантажівок.

«Україна демонструє практичні результати інтеграції в економічний та логістичний простір Євросоюзу. Продовження «транспортного безвізу» — це один із таких кроків. Він забезпечить позитивну динаміку експорту до країн ЄС, що зробить нас економічно стійкішими. Також бездозвільні вантажні перевезення пришвидшують отримання українськими підприємцями товарів і комплектувань для розвитку власного виробництва», — наголосив Денис Шмигаль.

Очільник Уряду відзначив, що за півтора року дії відповідної угоди Україна експортувала до ЄС товарів на 48% більше, ніж за аналогічний період до її підписання. Уряд очікує на збереження цієї позитивної динаміки.

«Вдячні партнерам за такий крок солідарності, який принесе користь нашій державі та країнам єдиної Європи», — зазначив Глава Уряду і додав, що продовження «транспортного безвізу» є ще одним важливим етапом до інтеграції в економічний простір єдиної Європи як передумови членства нашої держави в ЄС.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям