Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.06.24
406 0 Печатать

Розширено перелік набувачів гуманітарної допомоги відповідно до вимог воєнного часу

20 червня 2024 року Верховна Рада України прийняла за основу проект Закону про внесення змін до статті 15 Закону України «Про гуманітарну допомогу» щодо переліку набувачів гуманітарної допомоги за реєстр. №11155-1.

Метою законопроекту є приведення Закону України «Про гуманітарну допомогу» у відповідність до надзвичайних обставин воєнного часу шляхом розширення переліку набувачів гуманітарної допомоги. До вказаного переліку пропонується додати підприємства критичної інфраструктури у галузі централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Законопроект буде доопрацьовано Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів до другого читання.

Також Верховна Рада України прийняла за основу проект Закону про внесення змін до Закону України «Про гуманітарну допомогу» щодо забезпечення використання гуманітарної допомоги для відновлення втрачених або пошкоджених виробничих потужностей комунальних підприємств та безперервного надання якісних послуг для населення за реєстр. №11165.

Цим законопроектом пропонується звільнити від кримінальної або адміністративної відповідальності набувачів гуманітарної допомоги, які отримують таку допомогу для відновлення втрачених та/або пошкоджених виробничих потужностей і технічних засобів, надання послуг з управління побутовими відходами, послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення тощо.

Головним з опрацювання цього законопроекту також визначено Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

По материалам ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям