Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.06.24
561 0 Печатать

Нюанси призначення житлової субсидії

За нашою адресою зареєстровано повнолітню особу (доньку), яка з нами не проживає. Чи потрібно нам для призначення житлової субсидії надавати акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства?

Для призначення житлової субсидії без врахування повнолітньої особи, яка зареєстрована за адресою домогосподарства, але проживає окремо, необхідно зазначити таку інформацію в декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. 

У випадку, якщо людина не може надати підтверджуючий документ, що зареєстрована особа фактично не проживає за місцем своєї реєстрації (довідку з місця навчання або з місця роботи та ін.), житлова субсидія призначається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

Людині надавати акт обстеження потреби немає – органи Пенсійного фонду України самостійно вживають заходів щодо отримання акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства/ фактичного місця проживання особи та надсилають відповідний запит до виконавчих органів сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або військової адміністрації.

На період очікування акта розгляд заяви відкладається і питання призначення житлової субсидії продовжується після його надходження (протягом 30 днів з дня подання заяви).

Інформація про очікування органом Фонду акта обстеження з’являється в особистому кабінеті людини на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

По материалам Пенсійний фонд

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям