Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи можливе повернення Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України страхових коштів до державного або місцевого бюджетів?

Чи можливе повернення Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України страхових коштів до державного або місцевого бюджетів?

У відповідності до п. 13 ст. 34 Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” у разі повторного ушкодження здоров'я середньомісячний заробіток, за бажанням потерпілого, обчислюється за відповідні періоди, що передували першому або повторному ушкодженню здоров'я. Сума страхової виплати в цьому разі визначається згідно із ступенем (у відсотках) втрати професійної працездатності, що встановлюється МСЕК за сукупністю випадків ушкодження здоров'я.

Таким чином, здійснення щомісячних грошових виплат потерпілому окремо за двома страховими випадками у одного роботодавця буде неправомірним.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям