Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чому, коли підприємство здійснювало відшкодування шкоди, пенсія по інвалідності внаслідок трудового каліцтва не враховувалась при перерахунках регрес них виплат?

Чому, коли підприємство здійснювало відшкодування шкоди, пенсія по інвалідності внаслідок трудового каліцтва не враховувалась при перерахунках регрес них виплат?

Законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності" не передбачено термін передачі особових справ застрахованих осіб (членів їх сімей) за місцем їх постійного проживання.
Відповідно до пункту 1.8 Порядку призначення та здійснення страхових виплат застрахованим особам (членам їх сімей), затвердженого постановою правління Фонду від 22.12.2005 р. № 83 (далі - Порядок), особова справа застрахованої особи формується за її бажанням в робочих органах виконавчої дирекції Фонду за місцезнаходженням підприємства або за місцем проживання застрахованої особи.
Методичними рекомендаціями щодо практичного застосування пункту 1.8 вищезазначеного Порядку (інформаційний лист виконавчої дирекції Фонду № 3 від 06.04.2006 року № 302-08–1) передбачено, що робочий орган після формування особової справи та призначення страхової виплати за місцем реєстрації підприємства, передає особову справу за заявою застрахованої особи (членів її сім’ї) до робочого органу за місцем проживання цієї особи. Передача здійснюється у такому порядку:

1. Відділення виконавчої дирекції Фонду передають особові справи за актом до управління виконавчої дирекції Фонду, яке має здійснити їх передачу за місцем проживання.
2. Особові справи повинні бути укомплектовані документами відповідно до вимог:
- Інструкції “Про порядок передачі виконавчій дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України документів, що підтверджують право застрахованого або членів його сім’ї на страхову виплату”, затвердженої постановою правління Фонду від 20.04.2001 р. № 10;
- Порядку призначення та здійснення страхових виплат потерпілим (членам їх сімей), затвердженого постановою правління Фонду від 31.01.2002 р. № 7;
- Порядку призначення та здійснення страхових виплат застрахованим особам (членам їх сімей), затвердженого постановою правління Фонду від 22.12.2005 р. № 83.
Якщо в особовій справі відсутні зазначені у вищезгаданих нормативних актах документи, такі справи не передаються.

3. Відділення виконавчої дирекції Фонду, що передають особові справи, повинні здійснити страхові виплати застрахованим особам (членам їх сімей), справи яких передаються, за два місяці наперед незалежно від дати виплати (наприклад: якщо особова справа передається в березні, то виплати необхідно здійснити за лютий, березень та квітень). Про це складається відповідна довідка, яка додається до особової справи застрахованої особи.

Особові справи, за якими є заборгованість робочого органу по страхових виплатах, або ці виплати не здійснено за два місяці наперед, передачі не підлягають.
4. Відділення виконавчої дирекції Фонду продовжують виплачувати раніше призначені страхові виплати за особовими справами, які вони прийняли, починаючи з місяця після місяця, за який вони виплачені, про що у двотижневий термін після дати складання акта ними приймається відповідна постанова, яка додається до особової справи та надсилається застрахованій особі (членам її сім’ї).

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям