Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Компенсація через трудове каліцтво

Компенсація через трудове каліцтво

Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, який, набув чинності з 1 січня 2004 р., не передбачено призначення пенсії по інвалідності що спричинила повну або часткову втрату – працездатності внаслідок трудового каліцтва.
Зазначеній категорії осіб пенсії призначаються відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення». Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18.09.04 №1215 «Про підвищення рівня пенсійного забезпечення», найменша пенсійна виплата з урахуванням дотації до прожиткового мінімуму, визначеного на 2004 рік для осіб, які втратили працездатність, з вересня 2004 року встановлена у розмірі 284,69 грн.
Призначення та виплату пенсій у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням провадить Пенсійний фонд України відповідно до Закону «Про пенсійне забезпечення» з наступним відшкодуванням цих витрат Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.
Інваліди трудового каліцтва отримують, згідно з Законом «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності», щомісячні страхові виплати у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.
Відповідно до пункту 1 статті 34 цього закону уразі, коли потерпілому одночасно із щомісячною страховою виплатою призначено пенсію по інвалідності у зв’язку з одним і тим самим нещасним випадком, їх сума не повинна перевищувати середньомісячний заробіток, який потерпілий мав до ушкодження здоров’я. Визначені раніше сума щомісячної страхової виплати та пенсія по інвалідності зменшенню не підлягають.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям