Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Перебуваючи в щорічній відпустці, мій син виконував роботи в ТОВ „Спецхімбуд” за договором підряду і дістав виробничу травму. Підприємство склало акт розслідування нещасного випадку за формою Н-1. Хто зобов’язаний оплатити дні тимчасової непрацездатності

Перебуваючи в щорічній відпустці, мій син виконував роботи в ТОВ „Спецхімбуд” за договором підряду і дістав виробничу травму. Підприємство склало акт розслідування нещасного випадку за формою Н-1. Хто зобов’язаний оплатити дні тимчасової непрацездатності

Згідно зі ст. 2 Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” чинність цього Закону поширюється на осіб, які працюють на умовах трудового договору на підприємствах.
Поняття „трудова угода” належить до цивільно-правових договорів, що регулюються нормами цивільного права. Тому законодавство про працю на них не поширюється. Відповідно до ст. 332 Цивільного кодексу України за трудовою угодою (договором підряду) підрядчик зобов’язується виконати на свій ризик певну роботу за завданням замовника з його або своїх матеріалів, а замовник - прийняти й оплатити виконану роботу. Виконані роботи (послуги) оплачують , як правило, після оформлення акта приймання-здавання робіт, послуг. У разі укладення трудової угоди працівник не подає заяву про прийняття його на роботу, а підприємство не видає наказ про зарахування його на певну посаду (робоче місце) і не вносить запис до трудової книжки.
Отже, в наведеному в запитанні випадку для виплати працівникові допомоги у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, а також для призначення страхових виплат Фонд соціального страхування від нещасних випадків підстав не має..

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям